Економіка України
Подобається

Мінфін запропонував затягнути пояси тугіше: що хочуть урізати

16/08/2017
Мінфін запропонував затягнути пояси тугіше: що хочуть урізати

В уряді пропонують відстрочити або переглянути внески в міжнародні організації та витрати на потреби дипломатії

Міністерство фінансів виступає за оптимізацію, скорочення або відстрочку сплати внесків за 2018 рік у міжнародні організації, членом яких є Україна. Про це йдеться в листі відомства розпорядникам бюджетних коштів про підготовку бюджетних запитів до проекту державного бюджету на 2018 рік.

Мінфін пропонує відомствам вводити режим жорсткої економії і погоджувати витрати з можливостями держбюджету.

“При підготовці інформації (в розрізі окремих організацій) про мінімально необхідні потреби у коштах на виконання фінансових зобов’язань щодо сплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, необхідно керуватися вимогами щодо оптимізації сум внесків, їх скорочення і/або відстрочки”, – йдеться в ньому.

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Крім того, Мінфін рекомендує при плануванні витрат закордонних дипломатичних установ України враховувати тільки потреби у витратах невідкладного характеру, а також пропонує мінімізувати витрати на оренду приміщень та комунальні послуги.

Нагадаємо, що зовнішні борги складають левову частку ВВП країни. Зовнішній борг України на сьогодні становить 80% валового внутрішнього продукту (ВВП).

Нагадаємо, експерт проаналізував прогнози влади щодо співвідношення державного боргу до ВВП. Зокрема, до 2020 року очікується, що державний борг складе 73% ВВП.


                         



Коментарі