Економіка України
Подобається

За що українців позбавляють субсидії та як уберегтися

15/08/2017
За що українців позбавляють субсидії та як уберегтися

Для українців посилили правила отримання та позбавлення субсидії на комуналку

Так, якщо сім’я отримувала знижку в минулому сезоні і при цьому накопичила заборгованість як мінімум за два місяці, продовжувати субсидію не будуть.

В такому випадку, сім’я, яка заборгувала за комуналку може погасити борг протягом двох місяців.

Якщо борг буде погашений в зазначений термін, субсидію призначать з моменту документального підтвердження оплати заборгованості.

Також сім’я може втратити субсидії, якщо розкриється, що українець приховав один з джерел свого доходу і збрехав в декларації. Такими порушеннями можуть стати: неофіційне працевлаштування, додатковий дохід від здачі житла в оренду, підприємницька діяльність, дохід від якої “забули” згадати в декларації.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій

Повідомляється, що спеціальні соціальні інспектори мають право досліджувати матеріально-побутові умови одержувачів субсидії. І якщо під час перевірки з’ясується, що реальне матеріальне становище відрізняється від задекларованого, “знижку” можуть відібрати.

Крім того, забирають субсидію і за великі покупки, які здійснює субсідіант. Зокрема, якщо субсідіант витратив на якийсь товар або послугу від 50 тисяч гривень, на наступний сезон його можуть залишити без “знижки”.

До органів соцзахисту також необхідно повідомляти про зміну кількості проживаючих у квартирі або будинку, а також про зміну матеріальних умов.

Відзначимо, що в минулому році за “помилки” в деклараціях українців ніяк не карали. В цьому ж році незаконно використану субсидію доведеться повернути в бюджет.

Нагадаємо, українці стали рідше платити за комуналку, а отже нарощувати борги. Про це говорить Держслужба статистики.

Також стало відомо, що з початку року субсидії отримали понад два мільйони українських сімей.


                         



Коментарі