Економіка України
Подобається

Українці отримали нові платіжки: що подорожчало

15/08/2017
Українці отримали нові платіжки: що подорожчало

Стало відомо, як змінилися платіжки за квартплату для жителів Києва

Нагадаємо, з 1 липня КМДА підвищила вартість послуг з утримання будинків і прибудинкової території. В середньому, жителям столиці доведеться платити за квартплату вдвічі більше.


Серед причин влада називає подорожчання електроенергії, пального та підвищення мінімалки.

“За 50 кв. м тепер доводиться платити вдвічі більше. Прийшла квитанція на 303 грн, а за червень я платила 141 грн”, – розповідає мешканка Святошинського району.

У Дарницькому аналогічна ситуація: за двушку в 54 кв. м виставили рахунок в 275 грн замість 152 грн.

Більшість жителів Києва обурені тим, що тарифи суттєво зросли, а рівень сервісу залишився на колишньому рівні. Вони нагадують, що в квартплату входять майже два десятка послуг, які повинні надавати ЖЕКи.

Окрім прибирання дворів, це полив клумб, прибирання підвалів, техповерхів, дахів, дератизація, дезінсекція, освітлення місць загального користування.

Популярне: Це не їдять навіть таргани: які продукти вбивають настрій
 

Наприклад, житель Сирця Дмитро розповів нам, що в під’їзді будинку прибирають не постійно, а лише за індивідуальною заявкою від жителів.

“А в кінці липня моїй мамі в ЖЕК взагалі сказали, що ніхто прибирати не прийде. Мовляв, двірник звільнився, а коли з’явиться новий – невідомо”, – говорить киянин.

Тим часом, столичні чиновники обіцяють, що з подорожчанням квартплати рівень сервісу покращиться. Так, у Київраді стверджують, що до десяти гірших підприємств будуть застосовуватися санкції, аж до звільнення службовців і припинення роботи.

Критеріями оцінки стане кількість звернень людей на гарячі лінії, якість прибирання, оперативність ліквідації аварій, стан освітлення будинків і дворів.

Нагадаємо, українці стали рідше платити за комуналку, а отже нарощувати борги. Про це говорить Держслужба статистики.

Також стало відомо, що з початку року субсидії отримали понад два мільйони українських сімей.


                         



Коментарі