Економіка світу
Подобається

Турбінний скандал: в Siemens знайшли спосіб викрутитися

07/08/2017
Турбінний скандал: в Siemens знайшли спосіб викрутитися

У Siemens знайшли просте рішення турбінного конфлікту в Криму

Так, за словами представника компанії Філіпа Енча, концерн може викупити газові турбіни.

«Технічно це могло б виглядати як домовленість про ціну, яку одна сторона готова заплатити, щоб повернути турбіни, – сказав він. – З цієї точки зору, це досить проста операція”.

При цьому в концерні в якості “іншого варіанту повернення” турбін розглядають поданий в Арбітражний суд Москви позов. Енч заявив, що Siemens буде наполягати на поверненні всіх чотирьох поставлених в Крим агрегатів назад до Краснодарського краю.

“Очевидно, всі чотири турбіни переміщені в Крим всупереч заявам клієнта і контрактних зобов’язань, – сказав він. – Мова йде про місце використання турбін. Це була саме ТЕЦ в Краснодарському краї, в Тамані. Всі документи були підписані, дані гарантії, що там вони будуть використовуватися. Цього ми і хочемо добитися”.

Як повідомляла Politeka, в Брюсселі ухвалили рішення ввести санкції у зв’язку з поставкою в Крим турбін Siemens. Зокрема, Євросоюз ввів санкції проти ряду російських чиновників. Ними виявилися заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, голова департаменту Міненерго Євген Грабчак і гендиректор «Технопромекспорт» Сергій Топор-Грілка.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

Нагадаємо, керівництво компанії Siemens повідомило, що втратить до 200 млн євро в Російській Федерації через скандал з постачанням турбін на окупований півострів Крим. Росія зі свого боку заявляла, що думає ввести санкції проти німецького концерну Siemens.


                         



Коментарі