Економіка світу
Подобається

Транзит газу в ЄС через Україну виявився під загрозою

07/08/2017
Транзит газу в ЄС через Україну виявився під загрозою

Стало відомо про перенесення ключових європейських консультацій щодо транзиту газу через Україну

Повідомляється, що консультації Міненерго Росії і Єврокомісії щодо транзиту газу повинні були пройти в кінці серпня.

Однак, Брюссель запропонував перенести переговори на жовтень.

“З віце-президентом ЄК з Енергосоюзу Марошем Шевчовичем ми регулярно обговорюємо цю ситуацію. Чергові консультації планувалися в кінці серпня, але, на жаль, європейська сторона запропонувала їх перенести на жовтень”, – повідомили в Міненерго.

Раніше в минулу неділю стало відомо, що оператор української газотранспортної системи компанія “Укртрансгаз” може бути технічно не готова до прокачування газу через небажання “Нафтогазу” інвестувати в ГТС України.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

Також у “Нафтогазі” заявили про плани підвищити плату за транзит російського газу.

Раніше стало відомо,що «Північний потік-1» і «Північний потік-2» є політичними проектами, призначення яких – в тому, щоб Росія отримала можливість шантажу Центральної Європи.

Нагадаємо, що введення нових санкцій проти Російської Федерації найбільше вдарить по її енергетичному сектору і по проекту «Північний потік-2». Це той самий трубопровід, який покликаний гнати газ в обхід України. В даному випадку інтереси України і США співпали. Якщо Росія побудує «Північний потік-2», Україна втрачає фактично 2 мільярди доларів за транзит російського газу.


                         



Коментарі