Економіка світу
Подобається

Податки у країнах Європи: Люди радіють, що їх платять і кошти використовують на потреби

04/08/2017
Податки у країнах Європи: Люди радіють, що їх платять і кошти використовують на потреби

Якщо зробити аналіз, куди йдуть гроші, виділені на екологію в Україні, то це така «лійка» у чиюсь індивідуальну кишеню, яка міняється із періодичністю виборів.

Про це в ефірі програми Vox populi. Голос народу на телеканалі ZIK заявив Олег Ярошевич, голова ГО «АвтоЄвроСила».

Гість програми наголосив, що податки на екологію, на дороги тощо у Європі не такі уже й високі.

 

«Так, є податок на розкіш, є податок на екологію. Дорожньо-транспортний збір у деяких країнах «зашитий» у паливі, у деяких країнах «зашитий» у платному проїзді через певні коридори. Але треба розуміти, що податки, які платить Європа, вони дивляться, як вони використовуються. У нас усе вкрите мороком», – заявив Олег Ярошевич.

Популярне: Омелян натякає на “шулерство” Балчуна в звітах “Укрзалізниці”

З його слів, у Європі екологічний збір відповідає видаткам на екологічні проблеми тощо.

«Ми показували, до речі, пані Южаніній на комітеті модель, яку зробила Білорусь. Вони зробили платний проїзд дорогами, і за рахунок цього зробили тисячі кілометрів ідеально рівних доріг, по яких приємно їхати. Я хочу сказати, що, напевно, люди, які платять податки у тих країнах, вони радіють, що їх платять і їх використовують на потреби», – вважає Олег Ярошевич.

Голова ГО «АвтоЄвроСила» також розповів про експеримент громадських активістів зі Львова, які придбали і вивезли та поставили на облік у Польщі за 400 доларів «Запорожець». Потім повернули в Україну, проте виявилося, що, за законом, його не можна розмитнити, а якби це і можливо було зробити, то вартість розмитнення сягнула б 3-4 тисяч доларів.

«Абсолютне безглуздя! До речі, вони довели те, що екологічні норми і стандарти, як говорить пані Южаніна і весь комітет, у Європі відсутні. Напевно, це основна проблема, якою лякають українців, мовляв, екологічна проблема, екологічна катастрофа. …Якщо зробити аналіз, куди йдуть гроші, виділені на екологію, це така, знаєте, «лійка» у чиюсь індивідуальну кишеню, і вони, думаю, міняються там із періодичністю виборів», – вважає Олег Ярошевич.


                         



Коментарі