Без категорії
Подобається

Кінець світу: Маск і Цукерберг посперечалися про майбутнє штучного інтелекту

26/07/2017
Кінець світу: Маск і Цукерберг посперечалися про майбутнє штучного інтелекту

Засновник Facebook Марк Цукерберг відповів на висловлювання глави SpaceX Ілона Маска про загрози, які несе розвиток штучного інтелекту.

Гіганти індустрії не дійшли спільної думки щодо тих сценаріїв, до яких може привести повсюдне використання ШІ, пише The Next Web.

Кілька днів тому на зустрічі з асоціацією американських губернаторів Ілон Маск описав штучний інтелект як "найбільший ризик для цивілізації". Більш того, Маск закликав уряд втрутитися і обмежити дослідження в галузі штучного інтелекту.

На думку засновника SpaceX, роботи "можуть почати війну", випускаючи фейкові новини та прес-релізи, підробляючи облікові записи електронної пошти та маніпулюючи різною інформацією.

Популярне: “Укртелеком” в I півріччі збільшив чистий прибуток вдвічі

У відповідь на це глава Facebook Марк Цукерберг назвав "безвідповідальною" позицію Ілона Маска щодо загроз, які несе людству розвиток штучного інтелекту.

"Я оптиміст. І я думаю, що скептики, які намагаються розкручувати ці сценарії кінця світу… Я просто не розумію. Це дійсно погано, і якомусь сенсі я насправді вважаю, що це досить безвідповідально", – заявив Марк у відповідь на прохання фаната прокоментувати інтерв'ю Ілона Маска.

"Всякий раз, коли я чую, як люди кажуть, що ШІ збирається нашкодити людям в майбутньому, я думаю, що так, ви знаєте, будь-яка технологія може завжди використовуватися для хороших і поганих цілей, і ви повинні бути обережні, коли створюєте її", – додав Цукерберг.

Полеміка і Цукерберга і Маска продовжилася в мікроблозі останнього. Засновник SpaceX заявив: "Я обговорював цю тему з Марком. Його розуміння предмета обмежене". Також Маск написав, що детально обговорює це питання "в новому фільмі". Ніяких натяків на те, що ж це за фільм, Маск не зробив.


                         



Коментарі