Економіка України
Подобається

Експерти розповіли, як зміниться вартість бензину

25/07/2017
Експерти розповіли, як зміниться вартість бензину

Від вартості українського палива до кінця літа не варто очікувати «різких» поворотів

Таку думку висловив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«На мою думку, до кінця літа очікувати якихось несподіваних поворотів не варто. Світовий ринок нафти і нафтопродуктів більш-менш стабільний. Навіть є деякі тенденції для зниження ціни», – зазначив експерт.

Крім цього Куюн роз’яснив, чому не варто прогнозувати вартість ціни на бензин осінню.

«Справа в тому, що на нашому ринку ніхто не робить прогноз далі одного місяця. Причиною цього є ряд факторів, які впливають на ціну бензину і палива в цілому. Серед них – ціна на нафту, валютний курс гривні і так далі. Тому сказати, що буде з цінами на бензин восени дуже складно », – уточнив він.

Схожу думку висловив і його колега – директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

«Думаю, найближчим часом не варто очікувати якихось різких змін в ціні на бензин. Роздрібна ціна формується з двох складових: вартості нафтопродуктів на кордоні і курсом гривні щодо долара та євро. Зараз ціна на нафтопродукти пішла вниз через здешевлення «чорного золота». При цьому гривня більш-менш стабілізувалася: вона не росте, але й не падає», – сказав експерт.

Нагадаємо, на думку глави інформаційно-аналітичного центру ForexClub в Україні Миколи Івченка, протягом вересня 1 літр бензину А-95 може подорожчати на 2% або до 25,4 грн. За його словами, головною причиною подорожчання є можливе збільшення вартості нафти марки Brent до 55 доларів за барель.


                         



Коментарі