Махінації
Подобається

Як Балчун “віддає” українські мільйони полякам

18/07/2017
Як Балчун “віддає” українські мільйони полякам

Стало відомо про те, як глава “Укрзалізниці” Войцех Балчун став проштовхувати польські фірми для перемоги в українських тендерах

Про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог Тарас Завгородній.

“З’явився Балчун і поляки різко стали “вигравати” тендери. Причому цинічно так. Різниця в тисячу грн. Поляки тепер з роботою. Українці у Львові без роботи. Вчіться, діти, як свої національні інтереси потрібно захищати під казки про те, що в ЄС немає корупції і “вільний ринок”. ЄС тому і багатий, тому що грабує захоплених тубільців по-чорному”, – пише він.

Також він вказав на дивний момент у ході заповнення документів на участь у тендері, кошторис поляків та української компанії були надзвичайно схожі, що може бути пов’язано з закулісними схемами і договорняками.

Завгородній вважає, що в цій ситуації пріоритет необхідно віддати українському підприємству, що дозволить створити тисячі робочих місць. Також необхідно провести розслідування на предмет змови “реформаторів” Балчуна і керівництва “Прозорро”.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців

“Необхідно пріоритет у держзакупівлях надавати нашим виробникам як це роблять США. І менше слухати всяких неолібералів, які свідчать про протилежне. Вони на зарплаті у транснаціональних корпорацій і західних посольств, яких цікавить наш ринок і свої робочі місця”, – підсумував він.

Нагадаємо, польський виробник рейкового транспорту компанія PESA Bydgoszcz виграв тендер на поставку комунальному підприємству “Київпастранс” 40 трамвайних вагонів.
 


                         



Коментарі