Головні Новини
Подобається

Дочекалися: Мінфін починає реформування ДФС! Три міжнародні рівні подолання корупції!

29/06/2017
Дочекалися: Мінфін починає реформування ДФС! Три міжнародні рівні подолання корупції!

Міністерство фінансів планує провести оптимізацію процесів, посилити основні функції ДФС, підвищити ефективність адміністрування податків і поліпшити якість послуг.

Про це повідомляється на офіційному сайті Мінфіну.
"Головна мета – зменшити рівень корупції та перетворити ДФС в цільову сервісну службу. Проект буде впроваджуватися Мінфіном та ДФС за підтримки консультантів міжнародної консалтингової компанії", – йдеться в повідомленні Мінфіну.

Проект буде трирівневим.


Перший рівень – це наглядова рада, до складу якої увійдуть представники західних урядових структур, міжнародних організацій і фондів, а саме: мінфін США, МВФ, Європейський банк реконструкції і розвитку, мінфін Канади, мінфін Німеччини, прикордонно-митна служба США, представники ЄС.
Наглядова рада координує проект, стверджує цілі та моніторить реалізацію проекту.

Другий рівень – комітет управління, в який входять міністр фінансів, голова ДФС, заступник голови ДФС, держсекретар Мінфіну і менеджер проекту.
Цей комітет буде зустрічатися щотижня для обговорення процесу реалізації реформи. У сферу його компетенції входить визначення пріоритетів, постановка завдань і вирішення спірних питань.
photo

Третій рівень – група впровадження реформи, в яку входять представники Мінфіну, ДФС, МВФ, команд підтримки реформ при Мінфіні та ДФС, і міжнародні консультанти.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Ця група буде працювати над практичним впровадженням змін за різними напрямками, серед яких аудит, сервісна служба, дотримання законодавства, налагодження внутрішніх процесів в ДФС.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Державна фіскальна служба залишатиметься у підпорядкуванні Міністерства фінансів, але буде докорінно реформована та перебудована в інтелектуальний орган влади з серйозними повноваженнями.
 


                         



Коментарі