Економіка України
Подобається

Парубій розповів про небезпеку “Північного потоку-2” для України

27/06/2017
Парубій розповів про небезпеку “Північного потоку-2” для України

У вівторок, 27 червня, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що "Північний потік-2" може стати для Росії джерелом колосальних прибутків, які можуть бути спрямовані для посилення агресивних воєнних дій як у Сирії, так і в так і в Україні.

За його словами, одним з найважливіших зовнішньополітичних завдань України є блокування будівництва Росією цього газопроводу в обхід України.

"Енергетична безпека нашої держави є основою для розвитку нашої економіки, гарантією того, що Путін більше ніколи, як у 2009 році, не перекриє нам газовий вентель. Безпека України, в тому числі й енергетична, невіддільна від безпеки Європи. Зараз ми працюємо для того, щоб дати відсіч новітній російській енергетичній зброї. Не тільки економічно і політично, але й воєнно небезпечному “Норд Стрім-2”.

Популярне: Новий податок для автовласників в Україні

Я не перебільшую — воєнно небезпечному. Тому що Росія більше не буде стримуватися від широкомасштабного вторгнення в Україну, коли не буде на нашій території газотранспортної системи, якою Росія постачає газ на західноєвропейський ринок", – розповів голова ВР.

Нагадаємо, що 26 червня тринадцять країн ЄС вирішили виступити проти "Північного потоку-2". Раніше, голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв закликав США накласти санкції на учасників проекту "Північний потік-2". В проекті з будівництва газопроводу беруть участь п'ять європейських компаній (французька Engie, австрійська OMV, британо-нідерландська Royal Dutch Shell і німецькі Uniper і Wintershall), які, зі слів еколога і активістки Євгєнії Чирикової, "з якоїсь загадкової причини належать "Газпрому".


                         



Коментарі