Економіка світу
Подобається

Глобальна кібератака: Жертви в Україні, Британії та РФ

27/06/2017
Глобальна кібератака: Жертви в Україні, Британії та РФ

Жертвами потужної кібератаки стали не тільки українські банки

Уже відомо, що вірусна атака заблокувала роботу кількох обленерго.

«Українська енергетика» пише, що через вірус заблоковано 99% комп’ютерів “Запоріжжяобленерго”, “Дніпроенерго” і Дніпровської електроенергетичної системи – під загрозою знаходяться надійність передачі і розподілу електроенергії регіону.

Раніше ЗМІ повідомили про поразку невідомим вірусом і виход з ладу комп’ютерів в центральних офісах компаній «Укренерго» і ДТЕК. Проблеми відчуває і «Київенерго».

Жертвою став український 24 канал. «Впав і телеефір, і дві радіостанції – мовчать”, – писав журналіст Денис Бігус.

Одночасно з цим в Росії повідомляють про потужну хакерську атаку на сервери «Роснефти».

Вчора видання BBC передавало подробиці п’ятничної кібератаки на британський парламент – до 90 акаунтів електронної пошти депутатів або службовців британського Парламенту були зламані.

Через ці хакерські атаки в якості запобіжного заходу членам Палати громад, перів Палати лордів і співробітникам Парламенту відключили віддалений доступ до робочої електронної пошти.

У матеріалі The Guardian відповідальність за кібератаку парламенту покладали на Росію. “Британські служби безпеки вважають, що за атаку, швидше за все, відповідає інша держава, а не маленька група окремих хакерів. Кількість країн, які здатні організувати таку атаку проти Британії, обмежена і, крім Росії, включає Північну Корею, Китай і Іран”. Джерело в правоохоронних органах заявило: “Це була атака, що відрізняється грубою силою. Як здається, вона була здійснена за підтримки держави”, – зазначалося в матеріалі видання.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

Парламентарії, з якими зв’язалося видання, казали, що перша підозра впала на іноземні уряди, такі, як Росія і Північна Корея: обидві ці країни вже звинувачувалися в тому, що вони стоять за спробами злому в Британії.
 


                         



Коментарі