Економіка України
Подобається

Гучна заява Гройсмана про пенсійну систему в Україні

26/06/2017
Гучна заява Гройсмана про пенсійну систему в Україні

Пенсійна реформа в Україні неминуча і повинна привести до підвищення пенсій. Наразі в країні пенсійна система не функціонує, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю "Ліга.net".


"Дивіться, що передбачає реформа. Перше – відновити справедливість. Ми проводимо осучаснення пенсій. Пенсіонери збідніли, тому що їм рахували пенсії по середній зарплаті в Україні в 1197 грн. А зараз середня – 3764 грн", – зазначив Гройсман.

Також він нагадав, що підвищення пенсійного віку не передбачається: "Друга позиція. Жодного підвищення пенсійного віку. Ні на один місяць".

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

"Третє. Через 7-10 років буде повністю ліквідовано дефіцит Пенсійного фонду. Якщо сьогодні хтось хоче сказати, що у нас існує пенсійна система… Не існує. Тому що дефіцит Пенсійного фонду – 40%. У цифрах це 5,5 млрд доларів. Доларів! Або 140 млрд грн", – вважає прем'єр.

Крім того, за словами Гройсмана, уряд повертає до системи повагу до працюючих людей.

"Якщо ти працював, то отримуватимеш пенсію, а якщо ні, то повинен йти до управління соціального захисту за держпідтримкою. А не так як зараз, одна людина працює, сплачує внески до Пенсійного фонду, розраховує на пенсію умовно в три тисячі гривень, а їй кажуть: ні, люба, ось тобі півтори, а ще півтори тисячі ми віддамо тому, хто ні року не працював", – повідомив Гройсман.

Нагадаємо, раніше в доступі ЗМІ з'явився повний текст законопроекту про пенсійну реформу.


                         



Коментарі