Економіка України
Подобається

Чому українська освіта стрімко котиться в прірву

26/06/2017
Чому українська освіта стрімко котиться в прірву


Заслужений вчитель України Сергій Лифиц, учениці якого стали призерками Європейської олімпіади з математики для дівчат, прокоментував реформи освіти

Лифиц зауважив той факт, що в останні роки в нашій країни впроваджується полегшена форма навчання.

Ті, хто приймають такі рішення помилково вважають, що можна чогось добитись без зусиль. Вчитись має бути важко”, – сказав Лифиц.

Він зауважив, що зараз увага акцентується не на знаннях, а на здібностях.

Для чого щось вчити, якщо можна це знайти в інтернеті? Я не говорю про зубріння велетенської кількості фактів, проте базові знання у дитини мають бути, в іншому випадку, вона не навчиться думати”, – додав вчитель.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Також він навів приклад Канади, яка ввела так зване вільне навчання. У провінційних школах відмінили навіть ділення в стовпчик та вивчення таблиці множення. Рівень грамотності канадських школярів різко знизився, діти не можуть вивчити новий матеріал.

Україні необхідні школи з поглибленим вивченням різних предметів, проте запропонований закон може їх повністю знищити. Дітям потрібно давати гідну освіту, адже вони – це майбутні лікарі, військові, політики. Вирішення цієї проблеми має стати головним пріоритетом уряду”, – підсумував Лифиц.
 


                         



Коментарі