Економіка світу
Подобається

Дешеві апартаменти: Де в країнах Європи продають житло за 1 євро

25/06/2017
Дешеві апартаменти: Де в країнах Європи продають житло за 1 євро

Чи не бажаєте ви придбати будиночок у Європі лише за одне євро? "Це неможливо", – скажете ви і будете неправі. Разом з порталом Версії пропонуємо вам адреси, де житло можна придбати майже задарма.
Рубе, Франція 

У невеликому містечку на кордоні з Бельгією будинки продаються за символічною ціною одне євро. Мета програми – вдихнути нове життя в район.

Проте: Будинок необхідно відновити власними коштами й не продавати його протягом п'яти років.

Кобрідж, Англія

Мета такого атракціону нечуваної щедрості в графстві Стаффордшир – дати друге життя покинутим будинкам і оновити місто. У місті Кобрідж є кілька десятків будинків за ціною одне євро.

Проте: одне євро – це лише початкове вкладення для кожного власника будинку. У додаткових вимогах – угода на кредит за низькою відсотковою ставкою в розмірі 30 тисяч фунтів стерлінгів для ремонту або підтвердження, що у нового власника є заощадження для відновлення будинку. Протягом п'яти років нерухомість не може бути проданою.

Ліверпуль, Англія

Будинки виставлено на продаж в районі Енфілд. Мета – перетворення старого житла на гарні будинки. Перед продажем міська влада виконає всю найскладнішу роботу з відновлення будинків.

Популярне: Гроші олігархів проти обороноздатності країни: Коли вже українські військові пересядуть в «Оплоти» (фото)

Проте: Пропозиція діє для громадян, які працюють або проживають в Ліверпулі.

Каррега-Лігуре, Італія

Влада Каррега-Лігуре створила проект, який повинен зупинити спустошення селища (у 13 районах проживають всього 98 осіб). Це одне з найменш населених селищ Італії на висоті 950 метрів над рівнем моря, хоча ці місця й славляться відмінною екологією.

Проте: Житло необхідно буде відновити, використовуючи лише екологічно чисті матеріали. Також нові господарі повинні зберегти автентичність зовнішнього вигляду будівель, щоб стиль будинку зовні повністю відповідав попередній будівлі.

Острів Хокайдо, Японія

Влада японського острова Хокайдо, що зіштовхнулася з проблемою еміграції населення, безкоштовно роздає землю всім охочим.

Проте: Необхідно протягом трьох років побудувати свій будинок і офіційно оселитися в ньому.

Лечче-ней-Марсі, Італія

Містечко Лечче-ней-Марсі розташоване в самому центрі Італії в регіоні Абруццо. І тут є програма з розпродажу нерухомості за одне євро. Пропозицією може скористатися будь-хто – місцева реєстрація не потрібна, будинки належать приватним власникам, які хочуть їх позбутися.

Проте: Потрібно сплатити всі витрати на нотаріальну реєстрацію, оформлення передачі права власності та кадастровий збір. Крім того, протягом року від моменту покупки потрібно представити проект реконструкції та після дозволу протягом двох місяців почати роботи.

Раппоттенштейн, Австрія

Село Раппоттенштейн в північній Австрії, стурбоване скороченням населення, 2009 року пропонувало безкоштовну землю кожному, хто зобов'язується завести сім'ю протягом десяти років.

Проте: Додатковою умовою вимагається, аби нові власники побудували житло на ділянці протягом трьох років. Якщо умови не будуть виконані, їм доведеться сплатити штраф у розмірі 12 тисяч євро.

Ганжі, Італія

Населення регіону стрімко скорочується, у зв'язку з чим купівля будинку в історичному центрі міста Ганджі коштує стільки ж, скільки філіжанка кави в барі неподалік, – одне євро. Будинки, які не потребують серйозної реконструкції, продають за 100 доларів, а ті, які зруйновані, віддають безкоштовно.

Проте: Стан  нерухомості незадовільний, будинок доведеться відновлювати за рахунок власних коштів. Оформлення покупки будь-якої нерухомості в Сицилії коштує 6 000 євро, також при купівлі будиночка в Ганжі майбутній власник зобов'язується протягом п'яти років зробити там ремонт.

Шан-дю-Буль, Франція

Комуна французької Нормандії під назвою Шан-дю-Буль, намагаючись залучити нових мешканців, виставила на продаж ділянки землі під забудову за ціною одне євро за один квадратний метр. Шан-дю-Буль налічує всього 388 мешканців, молоді люди поїхали в інші регіони в пошуках роботи.


                         



Коментарі