Економіка України
Подобається

Ціни на нафту завмерли після тривалого падіння

19/06/2017
Ціни на нафту завмерли після тривалого падіння

З другої половини травня "чорне золото" втратило 13% від вартості.

Популярное: Антимонопольний комітет взявся за вивчення ринку лотерей

 

 Падіння цін на нафту відбувався через збільшення видобутку в США, Лівії і Нігерії. Це зруйнувало спроби ОПЕК підтримати ринок за рахунок скорочення видобутку.

Про це повідомляє Reuters. Сьогодні ф'ючерси на нафту марки Brent на серпень продавалися на 4 центри дешевше – за 47,33 долари за барель. В цей же час, фючерси американської сирої нафти CLc1 на липень втратили 9 центів і торгувалися за ціною 44,65 доларів.

"Брак значного зростання ціни в результаті скорочення видобутку країнами ОПЕК підвищить сумніви у доцільності дотримання угоди, на нашу думку", – сказав президент чиказької консалтингової фірми в сфері енергетики Ritterbusch & Associates Джим Ріттербуш.

 

Нагадаємо, раніше міністр нафти Кувейту Іссам аль-Марзук заявив про те, що ОПЕК ухвалила рішення про продовження віденської угоди про скорочення рівня видобутку нафти ще на дев'ять місяців.

 

Раніше генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо висловив надію на приєднання Єгипту та Туркменії до угоди зі скорочення видобутку нафти членами ОПЕК і країнами, що не входять у картель.


                         



Коментарі