Економіка світу
Подобається

Росія відкрила перше родовище нафти на шельфі Східної Арктики

18/06/2017
Росія відкрила перше родовище нафти на шельфі Східної Арктики

В освоєння арктичного шельфу буде вкладено 250 млрд рублів.

Популярне: Захід придумав, як врятувати економіку України

Російська держкомпанія "Роснефть" у процесі буріння свердловини "Центрально-Ольгинська-1" з берега півострова Хара-Тумус Хатангської затоки моря Лаптєвих відкрила перше родовище нафти на шельфі Східної Арктики.

Як повідомляється на сайті компанії, було здійснено триразовий відбір керна із глибин від 2305 до 2363, який показав високе насичення нафтою з переважанням легких маслянистих фракцій.

"Уже на підставі первинних досліджень можна зробити висновок про відкриття нового родовища нафти, обсяг ресурсного потенціалу якого збільшується в міру продовження бурових робіт. Наразі відбір керна триває", – йдеться в повідомленні.

Ліцензія на розробку Хатангської ділянки була отримана "Роснефтью" в листопаді 2015 року. У квітні 2017 року компанія приступила до буріння свердловини "Центрально-Ольгинська".

Зараз "Роснефти" належить 28 ліцензійних ділянок на арктичному шельфі із сумарними ресурсами 34 млрд т.н.е. Із 2012 року інвестиції "Роснефти" в освоєння арктичного шельфу становлять близько 100 млрд рублів. Із 2017 по 2021 рік обсяги інвестицій виростуть до 250 млрд рублів.


                         



Коментарі