Економіка світу
Подобається

Ціни на нафту ростуть, але експерти чекають нового “провалу”

13/06/2017
Ціни на нафту ростуть, але експерти чекають нового “провалу”

Ціни на нафту еталонних марок у вівторок продовжують підніматися, хоча інвестори як і раніше скептично ставляться до очікувань, що зусилля країн ОПЕК та інших експортерів нафти допоможуть послабити надлишок палива на світовому ринку, повідомляє MarketWatch.

Популярне: Медична Реформа : Що зміниться для простих українців (інфографіка)

Так, серпневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:48 подорожчали до 48,59 доларів за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у вівторок виросли до 46,31 доларів за барель.

Короткостроковий позитивний вплив на настрої учасників торгів зробила новина про витік нафти в нігерійському трубопроводі.

"У найближчий тиждень ми очікуємо, що ціна на нафту досягне 53 долари за барель. І надалі ми очікуємо ціну марки Brent в районі 48 доларів за барель", – вважає партнер ІК "Атлант-фінанс" Юрій Нетесаний.

У свою чергу, міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив, що результати угоди про скорочення видобутку нафти проявляться протягом найближчого часу. "Ми задоволені швидкістю, з якою ми досягли домовленостей про продовження угоди на 9 місяців. Результати цієї угоди виявляться протягом тижнів і місяців", – сказав він.

"Ми дивимося на фундаментальні показники, на рівень запасів на складах. Минулого тижня були несподівані дані з США. Експорт з США був на дуже низькому рівні, рівень імпорту з Іраку був дуже високим, внаслідок чого рівень запасів в США минулого тижня значно збільшився. Ринок завжди надмірно реагує на статистичні похибки. У цілому тренд по ринку збалансується протягом декількох наступних місяців", – вважає він.


                         



Коментарі