Економіка світу
Подобається

Швейцарія дасть 5 млн євро на затвердження гендерної рівності в Україні

12/06/2017
Швейцарія дасть 5 млн євро на затвердження гендерної рівності в Україні

Виконавчий директор структури "ООН Жінки", заступник генсека ООН Фумзіле Мламбо-Нгкука і посол Швеції в Україні Мартін Хагстром підписали угоду про фінансування проекту "Гендерна рівність в національних реформах і встановленні миру і безпеки в Україні".

ПопулярнЕ: Чому різко підскочили ціни у травні: пояснення НБУ

"Проект передбачає бюджет в п'ять мільйонів євро і розрахований на чотири роки", – повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Іванни Клімпуш-Цинцадзе.

Фінансування буде спрямовано на забезпечення комплексного національного механізму впровадження гендерної рівності в галузевих реформах через підтримку роботи новоствореного офісу Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, а також допомогу в реалізації Національного плану дій "Жінки, мир, безпека".

Клімпуш-Цинцадзе підкреслила, що пріоритетними завданнями цього проекту визначені: моніторинг поточного стану гендерних питань в Україні та динаміки суспільних змін, реалізація пілотного проекту по впровадженню посади радників в силових відомствах, підвищення інституційної спроможності та поліпшення координації роботи всіх структур, які повинні забезпечувати гендерну рівність.


                         



Коментарі