Економіка світу
Подобається

ТОП-5 найдорожчих стартапів США

10/06/2017
ТОП-5 найдорожчих стартапів США

За останні кілька років ми спостерігаємо зростання приватних компаній вартістю понад мільярд доларів – так звані «єдинороги».

Але останнім часом з’являються компанії, які отримали нову назву – “decacorns”, тобто компанії, чия вартість перевалила за позначку в $10 млрд.

Dropbox

Вартість: $10 млрд

CEO: Дрю Х’юстон

Dropbox – файловий хостинг компанії Dropbox Inc., що включає персональне хмарне сховище, синхронізацію файлів і програму-клієнт. Штаб-квартира компанії розташована в Сан-Франциско.

Dropbox дозволяє користувачам створити спеціальну папку на своїх комп’ютерах, яку Dropbox синхронізує таким чином, що вона має однаковий вміст незалежно від того, який пристрій використовується для перегляду.

Pinterest

Вартість: $11 млрд

CEO: Бен Зільберман

Pinterest – соціальний інтернет-сервіс, фотохостинг, що дозволяє користувачам додавати в режимі онлайн зображення і поміщати їх в тематичні колекції і ділитися ними з іншими користувачами.

16 серпня 2011 журнал «Time» вніс сервіс в список «50 кращих веб-сайтів 2011 року», відтоді число користувачів сайту стало рости в геометричній прогресії.

SpaceX

Вартість: $12 млрд

CEO: Ілон Маск

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) – американська компанія, виробник космічної техніки зі штаб-квартирою в місті Хоторн, Каліфорнія, США.

Заснована в 2002 році колишнім акціонером PayPal і CEO Tesla Motors Ілона Маском з метою скоротити витрати на польоти в космос, відкриваючи шлях до колонізації Марса.

WeWork

Вартість: $18 млрд

Засновники WeWork: Мігель Маккелві і Адам Ньюманн

Адам Ньюманн і Мігель Маккелві, засновники мережі коворкінгів WeWork, зробили ставку на альтернативу офісам, коли економічна криза в США виштовхнула з робочих просторів частину резидентів.

Стартап двох компаньйонів знайшов відгук у молодих людей: сьогодні мережа WeWork об’єднує 50 тисяч осіб, які працюють по-новому в 177 точках, 32 містах та 13 країнах світу.

Palantir

Вартість: $20 млрд

CEO: Алекс Карп

Palantir – приватна американська компанія, розробник програмного забезпечення аналізу даних для організацій, основний замовник – спецслужби, інвестиційні банки, хедж-фонди.

Повна назва – Palantir Technologies, Inc. Штаб-квартира фірми розташована в Пало-Альто, представництва відкриті в 9 країнах.

Основна концепція продуктів фірми – візуалізація великих масивів даних з різнорідних джерел, що дозволяє користувачам без технічної підготовки знаходити взаємозв’язки між об’єктами, виявляти збіги між об’єктами і подіями навколо них, виявляти аномальні об’єкти – Data Mining з упором на інтерактивний візуальний аналіз в дусі концепції посилення інтелекту.


                         



Коментарі