Економіка світу
Подобається

ЄС прийняв нову стратегію боротьби з бідністю на планеті

08/06/2017
ЄС прийняв нову стратегію боротьби з бідністю на планеті

Європейський союз ухвалив у середу стратегічний план співробітництва з країнами, що розвиваються, центральна мета якого – викорінювання бідності в світі.

“Цей “Новий європейський консенсус в галузі розвитку” являє собою нове колективне бачення і план дій з викорінення бідності та досягнення сталого розвитку”, – наголошується в комюніке Ради ЄС.

Стратегію у формі спільної заяви підписали прем’єр-міністр головуючої в ЄС Мальти Джозеф Маскат, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні і голова Європарламенту Антоніо Таяні.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Новий європейський консенсус щодо розвитку – це “відповідь ЄС на сьогоднішні глобальні тенденції і виклики”, погоджений з прийнятим ООН Порядком денним в галузі сталого розвитку на період до 2030 року.

Стратегія визнає тісний взаємозв’язок між різними елементами, такими як економічний розвиток, мир і безпека, гуманітарна допомога, міграція, навколишнє середовище і клімат. Вона включає такі сфери, як робота з молоддю, гендерна рівність, мобільність і міграція.

Політика ЄС у галузі розвитку включає стійку енергетику і боротьбу зі зміною клімату, інвестиції і торгівлю. Вона спрямована на встановлення належного управління, демократії, верховенства права та захист прав людини.
 


                         



Коментарі