Технології
Подобається

Стало відомо, коли ШІ перевершить людину за інтелектуальними здібностями

06/06/2017
Стало відомо, коли ШІ перевершить людину за інтелектуальними здібностями

Спочатку штучний інтелект навчиться перекладати з іноземних мов краще за людину, потім краще писати, краще водити вантажівки, краще продавати і краще оперувати. Через 40 з невеликим років ШІ обійде людство за рівнем інтелекту. Таких висновків дійшли дослідники, які опитали 350 експертів у сфері машинного навчання та робототехніки.

Група фахівців Інституту вивчення майбутнього людства при Оксфордському університеті роздала опитувальники про перспективи розвитку ШІ 1634 ученим і представникам індустрії машинного навчання та суміжних областей. З них на питання анкети відповіли 352 експерти. На основі зібраних даних дослідники склали середній прогноз.


дивіться також: Лайфхак для жителя багатоповерхівки: як урізати платежі на третину

На думку експертів, у найближче десятиліття штучний інтелект обійде людину в галузі перекладу з іноземних мов (приблизно до 2024 року), написання шкільних творів (до 2026 року) і в управлінні вантажним транспортом (до 2027 року).

З часом алгоритми і роботи освоять нові навички. Так до 2031 року ШІ перевершить людину в сфері торгівлі, в 2049 — напише книгу-бестселер, а до 2053 стане видатним хірургом. З 50% ймовірністю вчені прогнозують, що до 2060 року ШІ зрівняється з людиною за інтелектуальним здібностям, а через 125 досягне переваги у всіх сферах праці.


                         



Коментарі