Дизайн
Подобається

Бюджетна відпустка на морі: Забудьте про Одесу!

05/06/2017
Бюджетна відпустка на морі: Забудьте про Одесу!


Наближається літо, а з ним – довгоочікувані канікули та відпустки.

Пролежати ці дні на дивані буде справжнім злочином: набагато краще лежати на пляжі на березі моря. Тим більше, що такий відпочинок може бути бюджетним.


Лебедівкаmore

Курортне село в Одеській області, розташоване біля національного природного парку «Тузловські лимани». Там гніздиться безліч птахів, тому буде легко зробити гарні фото.

Проживання: двомісні номери в готелях коштують від 250 гривень за добу. Також функціонує чимало баз відпочинку: ціни різняться від 50-60 гривень за людину до 300-450 гривень на добу за двомісний номер. Багато закладів також пропонують сніданок або навіть комплексне триразове харчування.

Якщо ж проживання в готелях і базах відпочинку не для тебе, можна розташуватися з наметом на Тузлівській косі.

Що побачити: найбільша гордість Лебедівки – природа. Тут можна насолодитися не лише морським відпочинком: поблизу росте хвойний ліс і розташований солоний лиман Бурнас, багатий на блакитну глину. Серед розваг – риболвля, екскурсії до Одеси, Вилкового.

Як доїхати: спершу потрібно дістатися до Одеси, а там знайти автобус до Лебедівки. Відстань від міста до села – 115 кілометрів.


 читайте також: 10 ЗАПОВІДЕЙ МОЛОДИМ ДІВЧАТАМ ВІД НАШИХ ПРЕДКІВ

 

Кирилівкаishan-seefromthesky-193028

Популярний курорт на Азовському морі, розташований на півдні Запорізької області. Кирилівка з трьох сторін омивається морем, Молочним та Утлюцьким лиманами, тому село схоже на півострів. Майже всі бази відпочинку знаходяться в пляжній зоні. Щодо моря – течія спокійна, вода прозора.

Проживання: номер у гостьовому будиночку обійдеться у 80 грн з людини на добу. На базах відпочинку можна знайти номери з різними цінами – від 160 до 1 800 гривень (май на увазі, вартість може відрізнятися залежно від місяця).

Що побачити: тут є аквапарк, дельфінарій, багато атракціонів. А також – нічні клуби й кінотеатри. Утлюцький лиман відмежовує від моря Бирючий острів, де розташований державний заповідник.

Як доїхати: можна їхати або до залізничної станції Мелітополь, або до Запоріжжя. З обох міст курсують прямі маршрутки до Кирилівки. Відстань від Мелітополя до курорту – приблизно 65 км.

Скадовськ

Місто розташоване у Херсонській області на березі Джарилгацької затоки,. Вода прозора, багата на солі та йод. Місто віддалене від промислових підприємств, отже матимеш нагоду подихати свіжим повітрям.

Проживання: якщо хочеш жити в готелі, можна знайти місце за 100 гривень на добу й вище. Також можна обрати пансіонат і заплатити 50 гривень за ліжко-місце на добу (у травні та вересні), або ж 70-80 (з червня по серпень).

Що побачити: можна прогулятися островом Джарилгач, завітати до біосферного заповідника «Асканія-Нова», покататися на теплоході. Також у місті є аквапарк, а тим, хто любить історію, варто відвідати музеї та меморіали.

Як доїхати: спочатку варто дістатися до Херсона, а потім від нього автобусом до Скадовська. Відстань між містами – 105 км.

Затока

Відомий курорт у Одеській області. Пляжі розташовані вздовж коси, яка розділяє Чорне море та Дністровський лиман.

Проживання: ціни дуже різняться: можна знайти місце як за 90-100 гривень з людини, так і за 530. Май на увазі, що ціни з липня до кінця серпня зростають, адже це – пік курортного сезону.

Що побачити: за 20 кілометрів від Затоки знаходиться місто Білгород-Дністровський, де можна побачити чимало історичних пам’яток – наприклад, Аккерманську фортецю, Сарматський склеп, Скіфську могилу. Також можна рибалити чи поїхати на екскурсію до Одеси, Вилкового.

Як доїхати: спершу варто дістатися до Одеси, а звідти – автобусом до Затоки. Відстань від міста до курорту – 65 кілометрів.

Арабатська стрілка

Піщана коса-півострів у західній частині Азовського моря, розташована в Херсонській області. Це найближчий до Криму курорт. Наразі до території України належить місто Генічеськ, села Щасливцеве й Стрілкове.

Проживання: ціни на готелі в Генічеську починаються від 40 гривень і можуть сягати 700. Також можна жити в приватних садибах (40-300 гривень), пансіонатах (100-250 гривень), базах відпочинку (160-350 гривень).

Що побачити: біля коси розташована затока Сиваш, а там – численні лимани й озера. У деяких з них вода настільки солона, що там неможливо потонути. Саме звідти місцеві набирають соляний розчин – ропу, і потім продають його в пляшках. Ропа має лікувальні властивості.

Як доїхати: можна їхати поїздом до Херсона, а звідти – автобусом до селища Стрілкове. Або ж виходь на станції Новоолексіївка, звідти до Генічеська всього 14 кілометрів.


                         



Коментарі