Правильний відпочинок: ТОП-4 звички вихідного дня, які заважають виспатися

30/04/2017
Правильний відпочинок: ТОП-4 звички вихідного дня, які заважають виспатися

Хороші вихідні дарують можливість виспатися і відпочити, щоб розслабитися і наповнитися новими силами. Але, часто буває так, що вихідні закінчилися, а відпочити як слід не вийшло.

Популярне: Чому більша половина бізнесменів бачить в державі перешкоду, а інша ворога

Які звички вихідного дня можуть шкодити здоров'ю і згубно позначатися на сні, пише rabota.ua з посиланням на британське видання The Independent.

Занадто багато сну

Експерти зі сну шведського Каролінського інституту вважають, що нерегулярний графік сну збиває природний цикл. Сон до обіду, довгий денний сон або ідея подрімати ввечері можуть привести до того, що у вас не буде "апетиту" до звичайного сну.

"Це не означає, що у вихідний можна додатково поспати, але не пересипайте більше 30 хвилин від звичайного графіка, якого ви дотримуєтеся протягом тижня", – радить видання.

Занадто багато алкоголю

Це може вплинути на ваш графік і якість сну, точно так само як на денну реакцію. Одне з досліджень показало, що алкоголь, хоча і допомагає заснути швидше, негативно впливає на фазу швидкого сну пізніше.

Занадто мало фізичного навантаження

Багато фахівців досі сперечаються, який вплив надає спорт безпосередньо перед сном. Проте, дослідження показують, що відсутність занять протягом усіх вихідних в принципі може дійсно погано відобразитися на вашому сні.

Так що хоч на вихідних зазвичай хочеться зробити паузу, спробуйте все ж виділити час хоча б на 10-хвилинну розминку на початку дня або повільну йогу ввечері.

Багато фільмів і телевізора

Лінивий перегляд фільмів або телешоу може здаватися хорошим недільним відпочинком, але занадто багато такого проведення часу, ймовірно, негативно позначиться на сні. Хоча тіло відпочиває, мозок перебуває в постійній активності.

Дослідження показали, що люди, яким обмежували доступ до перегляду телебачення, відправлялися спати раніше і спали довше. Так що, можливо, варто відкласти наступну серію улюбленого серіалу на інший час. Переконайтеся, що за кілька годин до сну ви не використовуєте екрани і девайси зі штучним світлом.


                         



Коментарі