Економіка світу
Подобається

ЗМІ з’ясували, як росіяни заплатять за поставки електроенергії до “ЛНР”

27/04/2017
ЗМІ з’ясували, як росіяни заплатять за поставки електроенергії до “ЛНР”

Поставки електроенергії до окупованих районів Луганської області оплачуватимуть росіяни. При цьому суми запишуть до "втрат" російської Федеральної мережевої компанії (ФМК), повідомляє видання "Коммерсант" з посиланням на два джерела в мережевому комплексі.

Популярне: Краще знімати зараз: Влітку ціни на оренду квартир різко зміняться

За розрахунками аналітиків, це підніме тариф ФМК на 2,5%, а споживачі РФ переплатять 2-4,6 млрд руб. на рік.

"Поставки до "ЛНР" списуватимуться на технологічні втрати ФМК. Зростання цих втрат компенсують коефіцієнтом у формулі розрахунку тарифу ФМК. Схема розмиє поставки електроенергії до "ЛНР" по всьому російському енергоринку [Росії]. Основне навантаження з оплати тарифу ляже на всіх споживачів, крім населення", – говорить джерело видання.

Також "Комерсант" не виключає, що РФ доведеться забезпечувати т.зв. "ЛНР" і "ДНР" ще й водою: вчора голова Міненерго України Ігор Насалик повідомив про можливу зупинку поставок, оскільки оплата за неї не надходить.

Нагадаємо, з 25 квітня "Укренерго" повністю припинило подачу електроенергії до непідконтрольної Києву т.зв. "ЛНР". Після цього Москва заявила, що постачатиме Луганськ енергією в рамках "гуманітарної підтримки".


                         



Коментарі