Економіка світу
Подобається

Всесвітній банк заговорив про нафту по шокуючій ціні і як це відіб’ється на українцях

27/04/2017
Всесвітній банк заговорив про нафту по шокуючій ціні і як це відіб’ється на українцях

Всесвітній банк заговорив про нафту по шокуючій ціні і як це відіб'ється на українцях 

Всесвітній банк (ВБ) очікує зростання цін на нафту в 2018 році. Якщо в 2017 році середня ціна на світових ринках буде 55 доларів за барель, то в 2018 році підніметься до 60 доларів за барель.

Популярне: Економні українці отримають компенсацію за газ

У доповіді пояснюється, що зростання цін на нафту підтримується скороченням видобутку в країнах-членах ОПЕК і країнах, що не входять до цієї організації.

Разом з тим у Банку попереджають, що прогноз "схильний до ризику перегляду вбік зменшення лише в тому випадку, якщо стрибок у видобутку сланцевої нафти в США виявиться більшим, ніж передбачалося".

У доповіді вказується, що у порівнянні з 2016 роком підйом цін до 55 доларів за барель – це підвищення на 26%. "Воно відображає зростання попиту на нафту і скорочення запасів, а також передбачає продовження домовленості між країнами, що входять і не входять до ОПЕК", – зазначає СБ.

"Передбачається, що в 2018 році ціни підвищаться до 60 доларів за барель, якщо рівень запасів повернеться до більш типових показників", – йдеться в документі.

Нагадаємо, через поточное подорожчання нафти в Україні вже злетіли ціни на бензин. За даними консалтингової групи "А-95", за три тижні місяця бензин А-95 виріс в ціні в середньому на 58 коп./л, або до 25,08 грн/л, дизпаливо – на 66 коп./л, або до 22,75 грн/л. Але за прогнозами, ціни поки зупиняться.


                         



Коментарі