Економіка України
Подобається

Марчук пояснив, чому відключили світло в непідконтрольних районах Луганської області

27/04/2017
Марчук пояснив, чому відключили світло в непідконтрольних районах Луганської області

Україна не може постачати електроенергію на підприємства до окупованих районів Луганської області, які більше не перебувають під українською юрисдикцією.

Популярне: Краще знімати зараз: Влітку ціни на оренду квартир різко зміняться

Про це в кулуарах II Українського форуму з питань оборони і безпеки заявив представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

"Я вважаю, що рішення правильне, хоч і піднята істерика в російських не тільки медіа, а й на найвищих рівнях. І це зрозуміло. І це було очікувано. Виглядало б смішно, коли підприємства, які були під нашою юрисдикцією, продовжували б через нашу торгову палату реалізовувати свою продукцію за кордон.

І це виглядало б смішно: ми поставляємо енергію, вони виробляють продукцію, і ці підприємства більше не мають жодних стосунків з українським бюджетом. По-друге, виникають гуманітарні питання – це також дискусійне питання, яке якби прискорює ізоляцію Донбасу. Так. Але, рішення приймав не я. Я б деякі нюанси пояснив на випередження. Але рішення прийнято, я вважаю, воно правильне, Росія відреагувала вчора, я дивився деякі їхні вечірні програми, ток-шоу, вже по-мастерськи багато показали, як там відключили електроенергію під час народження дітей тощо", – сказав Євген Марчук.


                         



Коментарі