Бережіть себе і своїх близьких: Небезпечний протяг і як уникнути небезпечних наслідків

25/04/2017
Бережіть себе і своїх близьких: Небезпечний протяг і як уникнути небезпечних наслідків

Багато людей не замислюються про страшні наслідки від протягу, насолоджуючись холодними потоками вітру

З настанням тепла ми часто відкриваємо вікна, включаємо кондиціонери, їздимо на машині з відкритими вікнами не замислюючись про те, що протяг може продути шию, обличчя та призвести до інших негативних наслідків.


Коли у людини слабкий імунітет, що особливо небезпечно перебувати під протягом. Це тягне за собою в першу чергу прояв нежитю, від якого потім буде важко позбутися. Літні протяги атакують м'язи і нерви. Потік холодного повітря дарує насолоду, організм розслаблюється і ми забуваємо про небезпеку для нашого здоров'я.


Розглянемо декілька захворювань, які провокують протяг.


дивіться також: Податок на розкішні авто: скільки доведеться заплатити


Міозит із-за протягу
Іншими словами ми це називаємо – "продуло шию". Ця проблема знайома багатьом, коли м'язи ниють, відчувається біль в області плеча, проявляється біль при повороті голови в різні боки.
Лікарі не рекомендують гріти запалені ділянки, ходити на масаж. Для лікування цієї проблеми необхідно використовувати протизапальну мазь зі знеболюючим ефектом. Якщо хворобливі відчуття не проходять протягом 2-3 днів, необхідно звернутися до невролога.


Радикуліт в шиї
Ця хвороба асоціюється з попереком. Але радикуліт буває і в шиї, коли ви знаходились довгий час на протязі. При радикуліті корінці нервів запалюються, біль турбує все більше і більше, може німіти рука, проявлятися больові відчуття в області ліктя і кисті. У цьому випадку лікарі призначають спеціальні уколи, масаж, мануальні терапії.

Міжреберна невралгія із-за протягу
Особливість цього захворювання в тому, що його можна переплутати з нападом стенокардії. Основними симптомами захворювання є біль в грудному відділі, біль по всій довжині хребта. Частина серцевого м'яза перестає забезпечуватися кров'ю і виникає загроза життю. Тут ніякі домашні методи не допоможуть і в разі прояві деяких симптомів необхідно звернутися до лікаря.


Запалення лицевого нерва із-за протягу
На обличчі знаходиться дуже багато нервів, які можуть бути запалені під впливом протягу. Запалення лицьового нерва проявляється тягне болем за мочкою вуха, поступово дискомфорт переходить на обличчя і шию. При запаленні лицьового нерва носогубна складка на ураженій стороні згладжується, куточок рота опускається і обличчя перекошується. Це захворювання не завжди виліковне до кінця. Існує безліч процедур, які можуть повернути обличчю колишній вигляд, але якщо запалення сильне і не вчасно була надана медична допомога, є ймовірність що обличчя залишиться таким назавжди.


Підвищений ризик
Протягу потрібно бояться як вогню, так як наслідки від потоків холодного повітря можуть бути різними і не завжди виліковними.


                         



Коментарі