Економіка України
Подобається

Данилюк: У світі з’явився апетит на українські цінні папери

21/04/2017
Данилюк: У світі з’явився апетит на українські цінні папери

Україна може розмістити перші за останні роки єврооблігації цієї осені.

Популярне: За опалення доведеться платити навіть влітку: що таке абонплата на тепло і коли її введуть

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Розміщення може пройти у вересні-жовтні, обсяг випуску облігацій, не буде значним, повідомляє Bloomberg з посиланням на міністра.

"Моя оцінка, що у ринку вже є апетит на наші папери. Але, думаю, нам не треба поспішати", – цитує Данилюка The Wall Street Journal.

Парламент України, відповідно до угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повинен прийняти закони про пенсійну реформу, яка передбачає підвищення пенсійного віку, і про продаж сільгоспземель.

Міністр також прогнозує отримання наступного траншу МВФ на 2 млрд доларів вже в червні-липні і зростання ВВП країни на 2,2% в цьому році.

"Продемонструвавши прогрес в частині програми з МВФ, маючи на порядку денному ці дві найважливіші реформи, у нас вже є, що сказати інвесторам, інвестори повинні сприйняти нашу інвестиційну історію. У той же час багато реформ, які ми провели, поки не враховані в цінах, тим більше ті, які ще ми зробимо", – сказав міністр.

Обсяг випуску євробондів може скласти близько 1 млрд доларів.

Повернення України на ринок зовнішніх запозичень в рамках поступової заміни комерційними запозиченнями фінансування МВФ і інших міжнародних організацій передбачений програмою фонду.


                         



Коментарі