Економіка України
Подобається

Подорожчання продуктів до Великодня: як зміняться ціни

25/03/2017
Подорожчання продуктів до Великодня: як зміняться ціни

У цьому році ціни до Великодня на продукти харчування в супермаркетах істотно не зміняться

Так вважає директор української торговельної асоціації Ігор Кишко, пише Корупція Маркет

У той же час, на думку економіста Олександра Охріменка, вартість деяких продуктів безумовно, підвищиться, наприклад, подоражает м'ясо.

Популярне: Чи знають депутати ЛМР, скільки вони платять за комунальні послуги? (Відео)

За прогнозами експерта, свинина, залежно від якості, в середньому стане дорожче на 5-20 грн і ціна за кілограм в середньому складе 85-140 гривень.

При цьому, як уточнив Охріменко, зростання цін на м'ясо птиці не передбачається. Для цього є об'єктивні причини: до свята українці, як правило, купують курятину не так активно. А раз немає попиту, ціни залишаться на колишньому рівні

При цьому, за прогнозами економіста, можливо, подорожчають яйця. Охріменко не виключає стрибка цін на головний «великодній продукт» на 20%. При цьому подорожчання борошна не очікується.

За словами Орхименко, взаємозв'язку між зростанням цін на овочі та Великоднем немає. «Вартість овочів залежить від сезонності», — пояснив експерт.

Крім того, за оцінками економіста, з-за того, що ближче до літа запаси овочів на складах виснажуються, і це, власне, і позначається на подорожчанні картоплі і моркви, вони можуть піднятися в ціні на 5-10%.

«При цьому тепличні овочі через потепління будуть падати в ціні. Все почнеться з зеленого цибулі, затемм знизиться ціна на редис, огірки і помідори. У середньому вони подешевшають на 10-15%», — спрогнозував Охріменко.

Нагадаємо, ціни на споживчі товари дзеркально відображають стан економіки країни. У січні-лютому, в порівнянні з тим же періодом в 2016 році, цінова температура в Україні не відрізнялася стабільністю.
 


                         



Коментарі