Економіка України
Подобається

В Україну масово везуть дешеву польську капусту, куди поділася вітчизняна продукція?

24/03/2017
В Україну масово везуть дешеву польську капусту, куди поділася вітчизняна продукція?

Зростання цін провокує збільшення імпорту пекінської капусти в Україну, повідомляє Корупція Маркет

На цьому тижні на вітчизняних ринках з'явилися перші великі партії пекінської капусти з Польщі. Початок поставок сприяв дефіцит пропозиції якісної «пекінкі» в українських господарствах та істотне підвищення цін на капусту.

Популярне: Чи знають депутати ЛМР, скільки вони платять за комунальні послуги? (Відео)

Сьогодні на торговому майданчику ринку «Шувар» «пекинка» високої якості пропонується по 17-18 грн./кг, продукція гірше коштує близько 15-16 грн./кг. Це в середньому на 65% дорожче, ніж тижнем раніше. Приблизно на стільки ж подорожчало «пекинка» та на ринку «Столичний» у Києві. Там продавці просять за капусту 20-23 грн./кг.

Незважаючи на стрибок цін, знайти якісну пекінську капусту в українських господарствах сьогодні досить важко. Саме тому роздрібні мережі звернулися із замовленням до імпортерів, які продають якісну «пекинку» з Польщі за 22-23 грн./ кг. Крім того, з'явилися повідомлення про випадки контрабанди польської капусти. Така продукція найчастіше має невисоку якість і її пропонують в Україні за ціною 18-20 грн./ кг.

Нагадаємо, традиційно України починає імпортувати пекінську капусту в другій половині березня-на початку квітня. Необхідність в імпорті з'являється з-за сезонного скорочення пропозиції власної капусти. Більшість українських виробників тримають «пекинку» у звичайних сховищах з охолодженням, але оскільки продукція може зберігатися недовго.


                         



Коментарі