Економіка України
Подобається

Чому українцям подобається позичати гроші через інтернет?

24/03/2017
Чому українцям подобається позичати гроші через інтернет?

Через пару років кредитори на 40-50% підуть у дистанційні канали продажів, передає Корупція Маркет

Українські позичальники все менше часу витрачають на походи до банків, і частіше запитують кредити через інтернет. Частка кеш-кредитів, затверджених в онлайн режимі, зросла за 2016 р. на 10-15%, повідомив директор з роздрібного кредитування Альфа-Банку Ольга Пархоменко.

Популярне: Чи знають депутати ЛМР, скільки вони платять за комунальні послуги? (Відео)

«Клієнт стає прогресивним, у нього змінився ритм життя. Тому працюємо над пошуком найбільш зручних для позичальників каналів. Місць, де людині зручніше отримувати послуги. Будемо нарощувати можливості отримання кредитів в інтернеті», — зазначила вона.

За оцінкою банкіра, через пару років банки на 40-50% підуть у дистанційні канали продажів.

Як додав голова правління Forward Bank Андрій Кисельов, поки робота через онлайн-канали стримується відсутністю повного набору необхідних інструментів. Таких, наприклад, як автоматична ідентифікація, єдине бюро кредитних історій, цифровий підпис та ін.

«Кеш-кредитування — високоризиковий сегмент. Ризики в ньому вище, ніж в інших напрямках. Максимальні ризики — в інтернеті. Тут неможливо працювати без автоматизації усіх процесів і великих інвестицій у технології», — зазначив Кисельов.

Фінансисти запевняють, що саме високі ризики в інтернеті не дозволяють їм поки знижувати вартість онлайн-позик.

«Операційна складова дозволить знизити ставки. Але вона не відіграє суттєвої ролі в порівнянні з іншими факторами, що впливають на вартість кредиту. Ставкою рухає вартість залучення депозитів і високі ризики», — зазначив директор з роздрібного кредитування Таскомбанку Денис Раковський.

За словами банкірів, повний перехід в інтернет — це глобальна мета кредиторів. У перспективі вони сподіваються не тільки кредитувати людей через інтернет, але і збирати кошти на депозити таким чином. Правда, поки не беруться прогнозувати, коли зможуть повністю перейти на нові технології.

«Наша стратегія будується на видачу кредитів не у відділеннях, а дистанційно. Намагаємося не перевантажувати свої відділення потоком погашення кредитів, а отримувати повернення через наші аутсорсингові канали. Коли і депозити будуть оформлятися дистанційно і потреба в утриманні великої мережі відпаде, ми готові навіть закрити всі відділення. Працювати з громадянами буде мобільний банкір», — констатував Андрій Кисельов.
 


                         



Коментарі