Економіка України
Подобається

У РАДІ ПРИЙНЯЛИ ЗАКОН, ЯКИЙ ПЕРЕДБАЧАЄ ПЛАНУВАННЯ БЮДЖЕТУ ВІДРАЗУ НА ТРИ РОКИ

23/03/2017
У РАДІ ПРИЙНЯЛИ ЗАКОН,  ЯКИЙ ПЕРЕДБАЧАЄ ПЛАНУВАННЯ БЮДЖЕТУ ВІДРАЗУ НА ТРИ РОКИ

У четвер, 23 березня, народні депутати Верховної Ради України прийняли законопроект №6161, який вводить середньострокове бюджетне планування.


Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.
Повідомляється, що за дане рішення проголосували 260 українських нардепів.


Згідно з документом, Міністерство фінансів до 1 червня нинішнього року має розробити проект основних напрямків бюджетної політики на три наступні роки.

rada1_5-1572Дивіться також Верховна Рада ухвалила зміни до закону про е-декларування

Варто відзначити, що концепція трирічного бюджетного планування розроблена Мінфіном в кінці минулого року. Вона передбачає, що ключовим елементом нової системи стане бюджетна декларація. При цьому закон про державний бюджет, як і раніше буде залишатися однорічним.


Бюджетну декларацію прийматимуть парламентарії навесні. До неї увійдуть параметри, які раніше були в Основних напрямах бюджетної політики, а також додасться загальний стелю витрат і стелі витрат для головних розпорядників бюджетних коштів на кожен рік середньострокового періоду.


Декларація також буде визначати цільовий показник – дефіцит державного бюджету. Згідно з планами Мінфіну, таргетування дефіциту повинно стати основною метою бюджетної політики. Зараз рівень дефіциту визначається в рамках параметрів, прописаних в кредитній угоді з Міжнародним валютним фондом.


Нова модель передбачає ковзний метод планування, тобто в бюджетній декларації будуть враховуватися стелі, визначені у минулому році, і буде додаватися третій рік.


Як повідомляв NewsOne раніше, в середу, 22 березня, депутати Верховної Ради закликали Конгрес США укласти оборонну угоду з Україною і надати нашій країні статус основного союзника поза НАТО.


                         



Коментарі