Економіка світу
Подобається

Євро стане дешевшим за долар – прогнози аналітиків!

21/03/2017
Євро стане дешевшим за долар – прогнози аналітиків!

Аналітики Citigroup переглянули прогноз для пари євро/долар, розраховуючи на більш значну стійкість єдиної валюти в найближчі 6-12 місяців, передає Корупція Маркет

Як говориться в огляді Citi, банк більше чекає паритету євро з доларом в наступні 12 місяців. За його оцінками, на цьому горизонті євро подешевшає до $1,04, а не до $0,98, як передбачалося раніше.

Популярне: Створений експресс-тест , здатний визначити групу крові за 30 секунд

В ході торгів у понеділок євро коливається близько $1,0750, хоча в кінці грудня минулого року його курс опускався до $1,0388.

Менш оптимістичний прогноз Citi для долара пов’язаний в тому числі з затяжними баталіями адміністрації президента США Дональда Трампа на Капітолійському пагорбі через цілу низку законопроектів, включаючи скасування реформи охорони здоров’я попереднього президента Барака Обами (Obamacare).

За оцінками Citi, в довгостроковій перспективі посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС) буде сприяти поступовому зміцненню долара. А в короткостроковій перспективі євро може виграти в разі ослаблення політичних ризиків у Франції: якщо Марін Ле Пен зазнає поразки в першому або другому раунді президентських виборів, євро може подорожчати до $1,10, вважають аналітики банку.


                         



Коментарі