Махінації
Подобається

Вашого полку прибуло: чому в Україні масово закривають страхові компанії?

13/03/2017
Вашого полку прибуло: чому в Україні масово закривають страхові компанії?

Нацкомфінпослуг виключила з держреєстру СК "Лемма Сіті Сервер", передає Корупція Маркет

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), виключила ПРАТ "Страхова компанія "Лемма Сіті Сервер" (Харків) з Державного реєстру фінансових установ у зв'язку з анулюванням його ліцензій на здійснення страхової діяльності. 

Популярне: “Щурі першими біжать з корабля!”: Депутат пояснив, чому Гонтарева тікає з НБУ

Згідно оприлюдненому на сайті комісії розпорядженням №483 від 7 березня 2017 року, анульовано також свідоцтво про реєстрацію фінустанови.

Як повідомлялося, регулятор розпорядженням від 19 січня 2017 року вирішив анулювати 17 ліцензій зазначеної СК – чотири на обов'язкове страхування, 13 на добровільне – у зв'язку з неналежним виконанням розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов.

Так, Нацкомісія розпорядженням від 6 грудня 2016 року за результатами планової перевірки зобов'язала компанію усунути виявлені порушення законодавства про фінпослуги. Однак надані страховиком 6 січня 2017 року пояснення та копії документів не підтвердили усунення зафіксованих порушень законодавства.

Зокрема, СК пояснювала, що позику ТОВ "Сплави" і ТОВ "Крок Лтд." не погашено у зв'язку з неможливістю зв'язатися з керівництвом. Щодо відсутності власного або орендованого приміщення за місцезнаходженням, зазначеним у Єдиному держреєстрі юросіб і фізосіб-підприємців, компанія повідомляла про намір внести відповідні зміни після загальних зборів акціонерів. З питання надання до комісії недостовірних даних і недотримання нормативів достатності і диверсификованности активів СК обіцяла, що внесе відповідні корективи при наданні звітності за 2016 рік і надасть уточнюючі звітні дані в лютому 2017 року. Крім того, компанія повідомляла про намір погасити заборгованість за договорами добровільного страхування наземного транспорту та ОСАЦВ. Щодо вимоги про введення в СК системи управління ризиками компанія повідомила про намір ввести її до 20 лютого 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Нацкомфінпослуг на початку квітня 2014 року анулювала СК ліцензію на здійснення страхової діяльності у формі обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ). Причиною стала втрата компанією статусу члена МТСБУ.

У травні 2014 року повідомлялося, що страхова компанія "Лемма" (Харків) вийшла зі складу акціонерів СК "Лемма Сіті Сервер", продавши пакет акцій у розмірі 89,916%. Новий власник не вказувався. Згідно з Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником компанії, а також її керівником є Олександр Березовський.

Нацкомфінпослуг 12 липня 2016 року вирішила анулювати ліцензії на страхування ризикової СК "Лемма". Пізніше комісія виключила компанію з Держреєстру фінансових організацій і анулювала свідоцтво про її реєстрацію.

ПРАТ "СК "Лемма Сіті Сервер" зареєстровано у березні 1992 року.

Її статутний капітал становить 30,011 млн грн.
 


                         



Коментарі