Махінації
Подобається

“Щурі першими біжать з корабля!”: Депутат пояснив, чому Гонтарева тікає з НБУ

12/03/2017
“Щурі першими біжать з корабля!”: Депутат пояснив, чому Гонтарева тікає з НБУ

Голова Нацбанку Валерія Гонтарєва де-факто підтвердила свою майбутню відставку, адже вона не хоче бути цапом-відбувайлом за ті наслідки, які принесе Україні блокада Донбасу.

Таку точку зору висловив нардеп від фракції БПП і секретар парламентського комітету з національної безпеки і оборони Іван Вінник.

«Яким чином нарада голів фракцій може впливати на прийняття рішення щодо відставки, адже якщо відповідна постанова про складання повноважень буде ініційована або президентом України, або за власним бажанням Гонтаревої, вона в будь-якому випадку буде розглядатись ВР за наявності або відсутності голів фракції її розглядати.

Я, власне, припускаю, що такі дискусії можуть бути всередині НБУ, і пов'язані вони виключно з блокадою, яка зараз триває на Донбасі», – повідомив Вінник в ефірі радіостанції "Голос столиці".

За його словами, незабаром зупиниться велика кількість металургійних підприємств, які забезпечують значну кількість валютної виручки України.

Популярне: Заступник голови Нацбанку повідомив погані новини для українців​

«До 10% загального балансу нашого валютного, експортної виручки забезпечується за рахунок металургії. Це вікно можливості важливе для України саме сьогодні, тому що на світових ринках продукція металургії зараз зростає, і це б могло б забезпечити до 10% росту ВВП до України в 2017 році, але, на жаль, ми можемо цим не скористатись.

Водночас отримаємо дуже негативну курсову тенденцію, яку відчує кожен українець. Оце те, що зараз відбувається. І Гонтарева це розуміє, і вона не хоче бути цапом-відбувайлом за те, що ніяк не може зупинити, тому що реформа, яка відбулась, є ринковою і правильною, але якщо надходження валюти в Україну зменшиться, то, відповідно, це відчує кожен українець», – підкреслив нардеп.


                         



Коментарі