Махінації
Подобається

Створення Антикорупційного суду: чому бояться казнокради

10/03/2017
Створення Антикорупційного суду: чому бояться казнокради

Принципи організації Антикорупційного суду дозволять створити дійсно незалежну структуру, що допоможе у боротьбі з корупцією

Таку думку у Facebook висловив нардеп Єгор Соболєв.

Соболєв прокоментував той факт, що Вища рада правосуддя вирішила, що проект закону про утворення Антикорупційного суду є “недоцільним”.

На думку депутата, члени ради «прикидаються», що не розуміють, чому країні потрібний хоча б один незалежний суд, який даватиме Антикорупційному бюро та Антикорупційній прокуратурі санкції на прослуховування, затримання, арешт та виноситиме вироки обвинуваченим у топ-корупції.

Популярне: Як ми тепер будемо жити??? Три вимоги МВФ, від яких волосся дибки стає​

Також вони нібито не розуміють, чому для підбору суддів Антикорупційного суду планується залучити представників США, ЄС та Великобританії. І чому судді Антикорупційного суду повинні отримати цілодобову охорону та максимальну незалежність від нинішніх керівників Державної судової адміністрації, Верховного суду та самої Вищої Ради правосуддя.

«При нагоді переказуйте вітання члену вашої ради Гречківському, якого Генпрокурор ще минулого вересня викрив у вимаганні 500 тисяч доларів, але він працює. У Вищій раді правосуддя», – додав Соболєв.


                         



Коментарі