Економіка України
Подобається

Як заробити під час “Євробачення”, поради для українців

04/03/2017
Як заробити під час “Євробачення”, поради для українців

Через два місяці в Україні стартує наймасштабніший пісенний конкурс на континенті "Євробачення". Півфінал пройде 9 й 11 травня, фінал — 13 травня. Проводитимуть його у Києві.

"Часу для відкриття бізнесу лишається дуже мало. Проте, маючи непогану ідею й навіть невеликий підприємницький досвід, можна непогано заробити за цей час. Складністю бізнесу на травень є те, що лишається мало часу. Чинником, який полегшує роботу, є те, що чітко відома цільова аудиторія — жителі європейських країн", – говорить порталу Знай.ua спеціаліст із особистих фінансів Володимир Оксамитний. Він розповідає про найпопулярніші види бізнесу до пісенного конкурсу.

Популярне: Втрати і збитки: велика французька компанія покинула український ринок

Виробництво сувенірів

Цей бізнес потребує найменше вкладень. Але гарантовано приносить хай і невеликий, але дохід.

"Цей заробіток підходить для студентів. У нього достатньо інвестувати 2 тисячі гривень і отримати вже у травні 10 тисяч", – каже Володимир Марченко.

Він радить починати із магнітів на холодильник із національними символами та логотипами Євробачення.

"Собівартість форми магніта близько 2-5 гривень. Разом із фото у ньому його продаватимуть за 40 гривень. Те ж саме стосується й інших сувенірів. Важливо знайти оригінальні форми й типи цих сувенірів. Всі заготовки можна замовити в Китаї", – пояснює спеціаліст.

Зазвичай продають сувеніри реалізаторам, що працюватимуть на Хрещатику, на заправках і публічних місцях.

Карбування монет

На курортах у фанзонах і фестивалях завжди користуються популярністю спеціальні карбовані монети. Їх роблять за допомогою спеціального молота й наковальні.

"Комплект, набір заготовок, молот і наковальня обійдеться у 5-7 тисяч гривень. День роботи найнятого працівника — 300 гривень у день", – говорить Володимир.

Для цього бізнесу треба мати близько 20 тис. грн і зареєструватися підприємцем 2 групи. Сплатити в податкову 790 грн.

"Виторг буде більшим, адже мінімальна ціна монети становитиме 50 гривень. За день їх розходитиметься щонайменше 20. Це тисяча в день. За місяць такої роботи чистими можєна заробити більше 10 тисяч гривень", – прогнозує він.

Трансфер

Знаючи англійську чи німецьку на найпростішому рівні, можна через соцмережі пропонувати іноземцям трансфер із аеропортів у місця поселення чи проведення фестивалю.

"Як показує практика у інших країнах, це дуже добре працює. Люди опиняються у невідомій країні. Їм не хочеться витрачати час на незнайомий транспорт, шукати потрібні номери й мати справу із таксистами", – каже спеціаліст.

Орендувати кілька автобусів треба у березні. Зазвичай їхні власники беруть 250 грн за годину. Якщо поторгуватися, і взяти оренду на 3-4 години, можна домовитися за 1 тис. З кожного іноземця, який приїде в аеропорт наперед через соцмережі попросити 300 грн, це теперішня ціна із на таксі із Бориспільського аеропорту.

"Оскільки в мікроавтобус "Мерседес Спрінтер" влазить 16-18 людей, на цьому реально заробити чистими 4,2-4,7 тисяч гривень. Якщо домовитися заздалегідь із двома десятками сімей із-за кордону, не складно заробити понад 30 тисяч гривень за якихось 7-10 днів травня", – каже Володимир.

Здача квартири подобово

Цей вид заробітку підійде тим, в кого вже є житло й воно знаходиться за 2-6 км від центру Києва. Здаючи подобово однокімнатну чи двокімнатну квартиру протягом травня можна заробити від 78 до 110 тис. грн.

"Якщо купити житло для цього, то воно не окупиться. Однак можна його купити із кимось на пару. Скажімо, один дає гроші на 50% й інший — на стільки ж. Перевагою такого виду інвестицій є те, що можна обрати більше житло й здавати його дорожче. Після пісенного конкурсу квартиру можна продати, повернувши собі витрачені на неї гроші", – говорить Володимир Оксаминий.

Всередньому подобова оренда коштуватиму у травні — 4,5-8 тис. грн, залежно від розташування, площі й транспортної розв'язки житла.


                         



Коментарі