Економіка України
Подобається

Аж плакати хочеться: людей очікує різке подорожчання газу

03/03/2017
Аж плакати хочеться: людей очікує різке подорожчання газу

Газовики щоразу придумують нові причини, як би ще збільшити тарифи.

Блакитне паливо може підстрибнути ще на 40%, передає Корупція. Маркет

Тарифи на газ для населення 6,8 грн. за куб, це ще не кінець. Попри те, що споживачі природного газу і так ледве зводять кінці з кінцями через космічні тарифи, газовики щоразу придумують нові причини, як би ще збільшити тариф. 

Нещодавно заговорили про нову методологію обрахунку вартості газу, з розрахунку за калорії, а не звичні кубометри. Тепер у Кабінеті Міністрів заявили, що ціни для населення будуть переглядати кожних півроку. Зрозуміло, що йдеться про підвищення тарифу.

– Кабінет Міністрів України має намір кожних півроку – 1 квітня і 1 жовтня – переглядати граничні роздрібні ціни на природний газ для побутових споживачів і релігійних організацій, – йдеться у постанові №90, опублікованій на веб-порталі уряду. – Це стосується ціни на паливо, яке постачає НАК "Нафтогаз України" виробникам теплової енергії для опалення та гарячого водопостачання. 

При цьому поряд з переглядом ціни для споживачів, переглядається і ціна закупівлі природного газу, видобутого держхолдингом "Укргазвидобування" для формування паливних запасів.

Нагадаємо, у вересні торік міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що Кабмін заклав у проект державного бюджету на 2017 рік середню ціну на природний газ розміром 6686 гривень за 1 тисячу кубометрів. 

У середині лютого 2017 року комерційний директор Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що ціна на природний газ для населення може зрости з 1 квітня 2017 року на 40% порівняно з нинішнім значенням 6,8 гривні за кубометр за умови, що держава не регулюватиме значення цієї ціни рішеннями Кабінету Міністрів, а ціноутворення буде відбуватися під впливом ринкових факторів.

У регіональній газопостачальній компанії ПАТ "Чернівцігаз" наразі не коментують можливе підвищення тарифів на газ. 

Як повідомила фахівець зв'язків з громадськістю ПАТ "Чернівцігаз" Вікторія Голодняк, поки немає постанови Кабміну, рано говорити про нові тарифи.


                         



Коментарі