Технології
Подобається

Тхне цензурою: українські суди отримають право блокувати сайти

22/02/2017
Тхне цензурою: українські суди отримають право блокувати сайти

Глава країни Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 29 грудня 2016 року "Про погрози кібербезпеки держави та негайні заходи щодо їх нейтралізації". Указ від 13 лютого був опублікований на офіційному сайті президента, повідомляє Корупція Маркет

Тепер Кабмін протягом трьох місяців має внести на розгляд ВР законопроекти щодо впровадження положень Конвенції про кіберзлочинність, ратифікованої законом від 7 вересня 2005 року № 2824-IV.

Популярне: Приховані трюки в супермаркетах: Як не перетворитись на зомбі і не скуповувати непотрібне

Згідно законопроектів, суди отримають право блокувати через операторів і провайдерів телекомунікаційних послуг певні сайти. Також, правоохоронні органи зможуть вимагати інформацію в операторів та провайдерів про постачальників послуг для їх ідентифікації.

А ще у правоохоронних органів з'являться повноваження «змушувати» власників фіксувати і зберігати (на термін до 90 днів, а в деяких випадках і до 3 років) комп'ютерні дані, необхідні для розкриття злочину. Причому, це стосується не тільки операторів і провайдерів, але й юридичних/фізичних осіб.

Крім перерахованих вище пунктів, планується запровадити ефективний механізм використання у кримінальному процесі «електронних ключів» отриманих " під час слідства.

Нагадаємо читачам про такий термін, як Великий китайський файрвол

Великий китайський файрвол — система фільтрації вмісту інтернету в Китаї. Розробка проекту була розпочата в 1998 році, а в 2003 році він був введений в експлуатацію по всій країні. «Щит» являє собою систему серверів на інтернет-каналі між Китайськими провайдерами та міжнародними мережами передачі інформації, яка фільтрує інформацію, наприклад блокує Facebook.
 


                         



Коментарі