Технології
Подобається

Терміново! Українці стали жертвами великої кібератаки! Може Вас теж “прослуховують”?

21/02/2017
Терміново! Українці стали жертвами великої кібератаки! Може Вас теж “прослуховують”?

Великі українські компанії зазнали дистанційної «прослушки» кібершпигунів, передає Корупція Маркет

За інформацією міжнародної компанії в сфері безпеки CyberX, у відношенні України була проведена масштабна кибероперация. Експерти припускають, що як мінімум 70 компаній постраждали від несанкціонованого доступу до даних. Серед жертв хакерів виявилися підприємства, що розробляють системи дистанційного моніторингу для нафто – та газотранспортної інфраструктури, а також ЗМІ, міжнародні правозахисні організації, інжинірингові компанії, ЗМІ, науково-дослідні центри.

Популярне: Ціни на продукти продовжують нестримне зростання. Що найбільше додало в ціні

Файли з вірусами відправлялися співробітникам компаній по електронній пошті з документами Microsoft Word. Зловмисне програмне забезпечення, завантажене на комп'ютери, скачивало документи, паролі, скріншоти і отримувало доступ до мікрофонів, дозволяючи кибершпионам вільно прослуховувати своїх жертв.

У CyberX не можуть точно визначити, хто організатор кібератак, але відзначають, що операція BugDrop є масштабною за кількістю учасників та обсягом задіяних ресурсів. Експерти вважають, що це був лише перший розвідувальний етап збору даних, який передував організації диверсій на об'єктах з сприятливим для цього середовищем.
 


                         



Коментарі