Економіка світу
Подобається

Польща може допомогти Україні з електроенергією, але… чи допоможе?

21/02/2017
Польща може допомогти Україні з електроенергією, але… чи допоможе?

Польща готова допомогти Україні з постачанням електрики у разі загрози відключення через торгову блокаду Донбасу, повідомляє Корупція Маркет з посиланням на польську газету "Rzeczpospolitа".

Крім цього, Міністерство енергетики Польщі поінформувало видання про те, що не бачить перешкод для постачання електрики в Україну. Раніше, в 2015 р., Польща сама імпортувала енергію при дефіциті, також зараз Польща поставляє з України невеликі кількості енергії на локальному повідомленні "Замосць-Добротвір".

Популярне: Ціни на продукти продовжують нестримне зростання. Що найбільше додало в ціні

"Постачання енергії в зворотному напрямку до цього часу не практикувався. Проте, якщо технічні умови дозволять, міністерство не бачить ніяких перешкод", – заявили в міністерстві енергетики.

Видання зазначає, що Польща не може допомогти Україні з поставками вугілля так як сама має обмежені можливості у видобутку вугілля. Крім того, для більшості українських електростанцій підходить тільки антрацитовий вугілля, який у Польщі не видобувається.

Як повідомлялося, Україні з-за блокади Донбасу Кабінетом міністрів України з 17 лютого введений надзвичайний режим в енергетиці, який буде діяти місяць.


                         



Коментарі