Економіка України
Подобається

Ви упадете зі стільця! Стало відомо, якою буде нова ціна газу

18/02/2017
Ви упадете зі стільця! Стало відомо, якою буде нова ціна газу

Вартість блакитного палива для українців може подорожчати до 11 тисяч гривень у перспективі, однак на 1,5 тис. грн. газ має подорожчати вже зараз, що б мало засвідчити відсутність ручного управління тарифами, передає Корупція Маркет

Таку думку висловив економіст Юрій Корольчук, додавши, нові ціни на газ запровадять після завершення цього опалювального сезону.

Популярне: Незаконні субсидії! Що загрожує тим, хто хотів обдурити державу?

«Якщо ціна мінімально на 1500 гривень не зросте, це означає тільки одне – ринок і далі регулюється вручну, уряд контролює ціни, і ніякого ринку немає. А цю різницю держава буде покривати з бюджету", – повідомив експерт.

У свою чергу, Валентин Землянський вражає, що нова ціна блакитного палива повинна піднятись до 9,6 тис. грн, що і буде економічно обґрунтованою вартістю газу.

Відтак, подорожчання газу призведе також і до зростання вартості інших комунальних послуг, зокрема водопостачання та опалення, оскільки 90% складової ціни цих послуг засновані на вартості газу, то і подорожчання стане для громадян шоковим.

«Якщо говорити про централізоване опалення – ми можемо вплинути на 10% тарифу. 90% тарифу – це природний газ, який визначається за рішенням уряду", – повідомив глава Національної комісії Дмитро Вовк.

Також варто зазначити й про різку заяву прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо питання подорожчання тарифів. На його переконання, жодного зростання вартості газу не буде, а ті чиновники, які його добиваються, – мають написати заяви про звільнення.


                         



Коментарі