Економіка України
Подобається

Соціальні стипендії: хто і скільки тепер буде отримувати?

13/02/2017
Соціальні стипендії: хто і скільки тепер буде отримувати?

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №1045 про Порядок використання коштів, передбачених для виплати соціальних стипендій студентам вищих навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає Корупція Маркет

Згідно з документом, перелік студентів вишів, які мають право на соціальні стипендії, доповнено наступними категоріями:

  • діти-інваліди та особи з інвалідністю І-ІІІ групи;
  • студенти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • особи, яким призначені соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей згідно з постановою Верховної Ради України.

Також ухваленою на засіданні уряду постановою передбачається збільшення на 20% соціальної стипендії студентам, які постійно проживають на території населеного пункту або навчаються в навчальному закладі, що розташований у населеному пункті, якому надано статус гірського населеного пункту.

Популярно: Україна стає антисоціальною державою, невтішні прогнози політолога

Документом уточнюється і перелік документів, що надаватимуться студентами для призначення соціальних стипендій. Якщо студент має право на призначення соціальної стипендії одночасно з декількох підстав, соціальна стипендія виплачуватиметься відповідно до однієї з підстав, за вибором студента.


                         



Коментарі