Економіка України
Подобається

Україна стає антисоціальною державою, невтішні прогнози політолога

12/02/2017
Україна стає антисоціальною державою, невтішні прогнози політолога

Політолог Кирило Молчанов заявив, що співпраця з МВФ звелося до того, що Україна стає антисоціальною державою, передає Корупція Маркет

Не дивлячись на заяви політиків про те, що на умову Міжнародного валютного фонду вони не підуть і шукають компроміс в цьому питанні, влада все-таки погодилася на вимогу МВФ підвищити пенсійний вік.

Про те, що українська влада погодилася підвищити пенсійний вік, заявив представник МВФ Джеррі Райс.

Популярно: “3200? Це смішно і несерйозно!”: стало відомо, яка мінімалка в країнах Єврозони

Підвищення пенсійного віку прокоментував в ефірі радіостанції "Голос Столиці" політолог Кирило Молчанов.

"Якщо не помиляюся, протягом 10 років треба довести пенсійний вік до 63 років для чоловіків і жінок однаково. Але з урахуванням того, що, припустимо, тривалість життя у чоловіків в Україні – це 67 років. Тобто ми прекрасно розуміємо, що скоро багато банально не доживуть до цієї пенсії, яка і так є, по суті, копійчаною. тобто ми бачимо, що вся робота з МВФ звелася до того, що Україна стає все більше і більше, я б сказав, антисоціальною державою, і, чесно кажучи, що нам дасть 1 млрд від МВФ, мені не зрозуміло. Але при цьому страждати від подібних вимог будуть абсолютно всі мільйони простих громадян ", – зазначив експерт. Чотирирічна програма фінансової допомоги МВФ передбачає, зокрема, виділення Україні фондом 17,5 мільярда доларів.

Київ уже отримав три транші на загальну суму 7,7 мільярда доларів. Останній транш був отриманий у вересні 2016 року. У 2017 році Україна планує отримати від МВФ ще близько 5,4 мільярда доларів.


                         



Коментарі