Головні Новини
Подобається

ПриватБанк після націоналізації: чого чекати клієнтам і вкладникам банку?

10/02/2017
ПриватБанк після націоналізації: чого чекати клієнтам і вкладникам банку?

Після передачі 100% акцій Приватбанку у власність держави, його капіталізація збільшилася на 116 млрд гривень, а покриття всіх активів склала 63% – такими цифрами може похвалитися далеко не кожен, в тому числі і державний банк.

    «Ми рухаємося в тому ж напрямку, ставляться завдання щодо подальшого розвитку технологій банку, які розвивалися до націоналізації. У першому півріччі плануємо ввести до 200 IT-проектів, які змінять в ще кращу сторону наші технології », – розповів директор Дніпропетровської філії ПриватБанку Володимир Мацак.

Електронним банком Приват24 користуються вже 9,3 млн жителів України, але навчання клієнтів, – від ЮНІОРІВ до пенсіонерів – залишається одним з головних напрямків роботи співробітників банку. Зокрема, в поточному році заплановано навчити користуванню банківськими технологіями близько півмільйона людей. Адже сьогодні Приват24 дозволяє користуватися практично всіма можливостями банку без візитів клієнта в відділення.

Популярне: Медична реформа: яке лікування і медпослуги хочуть надавати безкоштовно

    "Основна наша стратегія з роздрібного бізнесу – це близько 500 тисяч навчених клієнтів. Ми навчаємо клієнтом, починаючи від Приват24 і до транзакцій: як знімати гроші, отримувати посилки, купувати квитки через QR-код. Це те, що полегшує життя кожного користувача, незалежно від того, що він хоче: розмістити депозит, отримати кредит, придбати квитки в кіно або замовити їжу », – розповіла заступник директора, керівник напрямку роздрібних продажів Дніпропетровського РУ ПриватБанку Ольга Журавльова.

Бере активну участь банк і в місцевих програмах. Так, після прийняття в Україні закону про електронний квитку, саме ПриватБанк запропонував найкращі умови для комфортної реалізації цього проекту. Першим містом, в якому з'явилася електронна оплата проїзду в міському транспорті, став Львів. Його жителі і гості вже оцінили зручність і простоту: квиток купується через систему Приват24 і на вході необхідно лише відсканувати QR-код. Наступні в черзі місто – Дніпро. За словами директора філії, 8 лютого відбулася зустріч керівників ПриватБанку і міськелектротранспорту Дніпра. Передбачається, що електронний квиток "з'явиться" в трамваях маршруту №1 вже в найближчому часі.

Активно розвивається запущена в минулому році для підприємців програма «Країна успішного бізнесу».

    «У нас є програма -« Країна успішного бізнесу »(КУБ). У листопаді в Дніпрі проводився форум, на якому обговорювалося як влада може взяти участь в компенсації витрат підприємців на кредитування бізнесу. Ця програма теж триває і активно розвивається. Сьогодні в рамках програми по області видано кредитів на 62 млн гривень 648 підприємцям. І ми плануємо збільшити цю суму в чотири рази в цьому році. Також розраховуємо, що сума цих кредитів по країні складе більше 2 млрд грн. Плюс до всього ми плануємо забезпечити в 2017 році мільйон робочих місць », – поділився директор Дніпропетровського РУ ПриватБанку Володимир Мацак.

Банк прагне створити максимально комфортні умови обслуговування для кожного клієнта. Тому, за словами директора філії, сьогодні в ПриватБанку ведеться робота над цілим рядом програм, які будуть цікаві і вигідні клієнтам. І в першу чергу це депозити, умови розміщення яких залишаються одними з найвигідніших. Так станом на кінець січня, жителі регіону довірили ПриватБанку 18 млрд гривень своїх заощаджень. Також триває робота над проектами, які допомагають клієнтам знаходити партнерів по бізнесу, укладати угоди і підписувати договори навіть у віддаленому режимі. Причому цікаві вони будуть не тільки підприємцям, а й звичайним фізичним особам.

«Наприклад, ПриватМаркет – торгова площадка, яка активно вже використовується нашими клієнтами, на якій можна проводити тендери, торги і брати участь в них. Там може зареєструватися і фізична особа, яка хоче придбати товари.

Для тих підприємств, у яких багато договорів та зв'язків з партнерами у нас є найзручніший сервіс – Папка24. Наприклад, сьогодні, коли укладається договір, він друкується в двох примірниках, підписується, ставляться друку, розвозяться по офісах. Наша розробка дозволяє завіряти договори цифровим підписом і печаткою завіряти оперативно і в електронному вигляді. Йдеться і про договори, і про акти виконаних робіт, і про рахунки, і багато іншого. Папка24 дозволяє підприємству заощадити не тільки час, але і гроші », – пояснив директор Дніпропетровського РУ ПриватБанку Володимир Мацак.

ПриватБанк сьогодні, повідомив в ув'язненні прес-конференції Володимир Мацак, – це 40% депозитів фізичних і юридичних осіб, 60% всіх платежів, 70% кредитних карт, кращі банківські IT- технології в Україні плюс державні гарантії. Так що ніяких приводів для занепокоєння у клієнтів ПриватБанку – ні фізичних ні юридичних осіб просто немає.


                         



Коментарі