Головні Новини
Подобається

Як платити за воду на 20 % менше: лайфхак від Кабміну

28/01/2017
Як платити за воду на 20 % менше: лайфхак від Кабміну

Українські споживачі можуть платити за холодну воду на 20% менше, якщо вона непридатна для пиття. Проте для цього їм необхідно звернутися до суду.

Враховуючи, що тарифи на "комуналку" регулярно підвищуються, у споживачів виникають питання про якість надаваних послуг. У 2016 році в багатьох регіонах України підвищилася вартість кубометра холодної води. У січні 2017 року куб холодної води в Києві коштує 13,77 гривень.

Більшість жителів столиці, при цьому, рідко використовують воду з крана для пиття, вважаючи за краще набирати її в спеціально облаштованих бюветах, купувати в пунктах розливу або в супермаркеті. При цьому оплачувати суму за холодну воду, зазначену в квитанціях, однаково змушені все. Таким чином, споживачі платять за послугу, якої не можуть повною мірою скористатися.

Однак у постанові Кабінету міністрів №151-2010-п від 17 лютого 2010 року зазначено, що водопровідна вода, не вважається питної згідно з показниками хімічного складу, повинна коштувати на 20% дешевше. Нормативний акт стверджує, що у випадку, якщо склад і властивості води не відповідають Державному стандарту, вимогам чинного законодавства і тим, що вказані в дозволі Держспоживстандарту, вартість води повинна бути знижена на весь час, коли послуга не відповідала офіційно заявленим стандартам якості.

Повернути гроші за вже спожиту холодну воду, яка була недостатньо очищеної, можна, подавши позов у суд.


                         



Коментарі