Економіка України
Подобається

Як здешевити “комуналку” на 15%: мрії Кабміну і реальні можливості!

17/01/2017
Як здешевити “комуналку” на 15%: мрії Кабміну і реальні можливості!

Нова норма державних будівельних норм “Теплова ізоляція будівель” допоможе країні економити щорічно близько 1 мільярда гривень на рік, що дозволить і населенню знизити рахунки за опалення на 15%

Про це розповів під час презентації нової будівельної норми заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, повідомляє прес-служба Кабміну, передає Корупція Маркет

За його словами, через п’ять років енергоекономія України може зрости до 5 мільярдів гривень.

“Завдяки прийняттю цієї норми, послуги на тепло в новобудовах стануть дешевше на 15%. До того ж, Україна зможе додатково економити по 1 млрд грн на рік, тобто через 5 років це може бути вже 5 млрд. Для енергонезалежності нашої країни – це великий крок”, – сказав Парцхаладзе.

За його словами, головне, що закладено в основу нових державних будівельних норм – комплексна оцінка будівель, де нормуються витрати енергії не тільки на опалення будинку, а на споживання енергії в цілому – опалення, охолодження, вентиляцію і гаряче водопостачання.

Також він зазначив, що за рік країна зможе заощаджувати близько 150 мільйонів кубометрів газу.

“З новою нормою ми зможемо щорічно економити близько 150 млн кубічних метрів газу. Для новобудов економія енергії збільшиться на 30%, а при реконструкції будівель, побудованих за радянськими нормами – в 2,5-3 рази”, – додав заступник міністра.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що хоче втричі скоротити витрату газу на опалення в будинках. “Наша стратегія полягає в наступному: споживати менше – більше видобувати. Якщо ми самі будемо видобувати власний газ, нам не треба буде його за валюту купувати за кордоном”.


                         



Коментарі