Технології
Подобається

Штучний інтелект рулить! Комп’ютер поставив діагноз швидше ніж лікар

17/01/2017
Штучний інтелект рулить! Комп’ютер поставив діагноз швидше ніж лікар

Штучний інтелект зміг за кілька хвилин поставити діагноз хлопчикові. Американські вчені навчили комп'ютер ставити діагнози пацієнтам з допомогою програми Face2Gene. Для цього необхідна лише фотографія пацієнта, повідомляє Корупція Маркет

Видання Fox News повідомило про незвичайну діагностиці захворювання у п'ятирічного хлопчика зі штату Делавер. Повідомляється, що вагітність матері і пологи пройшли успішно, але з перших місяців життя відзначалися порушення в розвитку дитини.

До п'яти років хлопчик так і не навчився розмовляти. Батьки намагалися з'ясувати причину затримок у розвитку сина: були проведені МРТ-обстеження, молекулярні і генетичні аналізи дослідження. Однак лікарі не могли поставити діагноз.

Пізніше був проведений тест на экзомы, які відповідають за кодування білків в геномі. Він показав збій у гені ARID1B, який вказує на захворювання Коффина-Сиріса. У той же час у хлопчика не було ніяких симптомів цієї хвороби.

Доктор Карен Грип вирішила перевірити діагноз, скориставшись додатком Face2Gene. Вона завантажила фотографію пацієнта і штучний інтелект за кілька хвилин підтвердив діагноз.
 


                         



Коментарі