Махінації
Подобається

Ошуканим вкладникам «Хеліксу» повернуть частину грошей

17/01/2017
Ошуканим вкладникам «Хеліксу» повернуть частину грошей

Гроші інвесторів сумнозвісного «Хеліксу», а це більше 27 мільйонів гривень, планують частково відшкодувати шляхом продажу арештованого майна. Про це на брифінгу заявив очільник поліції Тернопільської області Олександр Богомол. За його інформацією, наразі до правоохоронців вже звернулися 350 ошуканих вкладників фінансової піраміди. З подробицями – наша кореспондентка.

За словами начальника Головного управління Національної поліції Тернопільської області Олександра Богомола, арештоване нерухоме майно Дмитра Нагути і ще двох керівників «Хеліксу». А це п’ять квартир і два житлових будинки у Києві, Хмельницькому та Ковелі Волинської області. Нерухомість, яка належить підозрюваним, вартує приблизно 15 мільйонів гривень.

На рахунках організаторів фінансової піраміди поліцейські заблокували трохи більше півмільйона гривень, вилучили різноманітної іноземної готівки приблизно на один мільйон гривень, а також 30 банківських карток. Накладено арешт і на автомобілі преміум-класу, загальна ринкова вартість яких становить приблизно 12 мільйонів – повідомив Олександр Богомол.  

Нагадаємо, хмельничанина Дмитра Нагуту підозрюють у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою. Йому загрожує позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Торік на початку грудня керівника піраміди «Хелікс» затримали, але пізніше випустили на свободу під заставу у 5 мільйонів гривень.

По два з половиною мільйони гривень заплатили і два інших фігуранти кримінальної справи, аби звільнитися з-під варти. Тернопільський суд дозволив провести податкову перевірку фінансової документації товариства «Хелікс Кепітал Україна» за період з 1 вересня 2014 до 14 грудня 2016 року.


                         



Коментарі